Birlik Başkanı Kazım Barışık tarafından makamında kucaklanarak, oda başkanları tarafından ayakta karşılanan MHP Adana Milletvekili Adayı, Emekli Tuğgeneral Ali Aydın, sıralamada 5.sırada yer almasıyla ilgili olarak da “MHP Adana’da hak ettiği oyları fazlasıyla alacak. Biz milletimize güveniyoruz” dedi.

 

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, “Yörük Ali Paşa”’ya milletvekilliği yolunda başarılar dilerken, “Allah yolunuzu açık etsin. Allah dost dediğinden eylesin. Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin”dedi.

 

ENGİN ALAN PAŞA’YLA CEZAEVİNDE YATTI

Tanıtım konuşmasında, TSK’da görev yaptığı dönemde vatandaşlarla olan sıcak ve samimi diyalogları nedeniyle “Yörük Ali Paşa” lakabı ile tanınan Emekli Tuğgenaral Ali Aydın,  Kayseri ve Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı yaptığını, Balyoz Davası’ndan, halen MHP Milletvekili olan Emekli Korgeneral Engin Alan’la birlikte cezaevinde 32 ay tutuklu kaldıktan sonra, Yargıtay kararı ile beraat edip,  MHP saflarına katıldığını söyledi.

 

ŞIRNAK’TAN, CİZREDEN, BİNGÖL’DEN DESTEK YAĞIYOR

Emekli Tuğgeneral Aydın, “Bu ülkede, askerin düşmanı, düşmanın askeridir. Dindarız, ama din taciri değiliz. 36 yıl TSK çatısı altında şanla, şerefle ülkeme hizmet verdim. 18 ayrı yerde çalıştım. Biz bu milletin üniforma giymiş neferleriyiz. Beni hala Şırnak’tan, Hakkâri’den, Cizre’den, Bingöl’den arayarak tebrik edip, sevinçlerini dile getirip, destek sözü verenler var. Biz yaratılanı, Yaradan’dan ötürü seviyoruz. İnsanların, rengine, ırkına bakmıyoruz. Bu ülkede, Misakı Milli sınırlarında yaşayan, devletin birliğine, dirliğine inanan herkes eşittir, 1.sınıf vatandaştır. Bana ‘Yörük Ali’ diyorlar hiç de rahatsız olmuyorum. Büyük Atatürk, neden ‘Ne Mutlu Türk Olana’ dememiş de,  ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ demiş. Çünkü bu ülkeye vatandaşlık duygusuyla bağlı olan herkesi eşit görmüş. Biz sizleri temsilen aday olduk. Başınıza getireceğiniz kişilerin cevherine iyi bakın. Yetki verip, TBMM’ye gönderirseniz, sizlerin, milletin vekili olacağım. Desteklerseniz sağ olun, var olun, desteklemezseniz de yine sağ olun, varolun”diye konuştu.  

 

BARIŞIK’IN ATALARI DA SOYKIRIMA UĞRAMIŞ

Barışık, son günlerde dünya kamuoyunu meşgul eden sözde “Ermeni Soykırımı” iddialarını de nefret ve lanetle kınadığını belirtirken, “Asıl soykırıma uğrayan bizim atalarımız, dedelerimizdir. Benim dedem ve ninem de Erzurum Hınıs ilçesi Halilçavuş nahiyesi, Kızılahmet köyünde yaşadıklarını anlatırken, korkudan saklanacak yer arardık. Benim büyük dedemin anıt mezarı var orada. Bugün biz özür diliyoruz da, bizden kim özür dileyecek. Onlar bizim vatanımızda işgalci durumdaydı. Akrabalarımız hunharca katledilerek, öldürüldü. Ermeniler’in neyinden özür diliyoruz. Ama biz herşeye rağmen barıştan güzeli var mı? Bir asır önce yaşananlardan dolayı kin tutmanın anlamı var mı? Mutlu ve huzur içinde yaşamak var iken, kin ve savaşlar niye”şeklinde konuşarak, kronikleşen düşmanlığa son verilmesini istedi.  

 

HER ŞEYİN ARKASINDA ABD VAR

Emekli Tuğgeneral Aydın da, “Ermeni mezalimi diye bir şey yoktur. Tehcir, koruma kanunudur. O dönemde, göç edenler, koruma amacıyla, kolluk kuvvetleri nezaretinde yola çıkarılmıştır. Saimbeyli’de, Haçin’de katliamı yapan onlar, yaptıranlar da ABD. Bugün de PKK’yı kollayıp, kışkırtan yine ABD. Onlar, bayrağımızdan rahatsız oluyorlar, güçlenen Türk Dünyası’ndan korkuyorlar. Türkiye, bu coğrafyada ağbi devlettir. Bizi Azeri, Türkmen, Kazak, Kırgız diye ayırmaya çalışıyorlar. Ama nafile, Türk Dünyası hızla güçleniyor”dedi.