Toplantıya katılan DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok, verimli geçen bu toplantıyla ilgili Kamuoyuna bilgi verdi.

Altınok;DSP; halkın özlemlerinden doğmuş, iktidar olmuş bir partidir. Kamuoyunda yer alan anketler algı yönetimi için kullanılıyor. AKP’nin gerçek oyu yüzde 32 ile 34 civarındadır. Yaratılan algıyla AKP yeniden iktidara gelecekmiş gibi gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda 400 milletvekili istiyorum demesi AKP oylarındaki düşüşün algılanmasını önlemek amacıyla milletvekili çıtasını yükseltiyor. Vatandaşlarımız sandığa gitmek istemiyor. Siyasetten umudunu kesmiş durumdadır. Kurumsal bir işbirliği yapmak için adım attık. Solda Birlik Platformuyla AKP iktidarına son vereceğiz” dedi

DSP’nin 3 kez iktidar olmuş yaşayan tek parti olduğunu hatırlatan Altınok; DSP Genel Merkezi’nin “Yaklaşık 6 aydır ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydederek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 12 milyondan fazla seçmen sandığa gitmedi. 7 Haziran 2015 milletvekili seçiminde ise iktidar alternatifi bir hareket gelirse 10 milyon civarında seçmen sandığa gideriz diyor. Sandığa gitmeyeceğiz diyen seçmenin yüzde 60’ı geçmişteki seçimlerde sol partilere oy vermiş seçmendir. Türkiye’de iktidar odaklı çalışma yapılması gerektiğini düşündük dedi.

Altınok,Solda Birliğin amacı “Bizim için önemli olan, ülkemizi mevcut iktidardan kurtarmaktır.Bazı gazetelerde , DSP kapansın, Genel Başkanı Masum Türker CHP’den milletvekili olsun şeklinde CHP kaynaklı haberler yazıldı. Bu söylem doğru bir söylem değildir. Genel Başkanımızın böyle bir talebi olmadı Genel Başkanımız Türker Bakanlık da yaptı. DSP’yi iktidar tatmin eder. DSP iktidara ortak olabilecek bir oluşum içinde yer alır.” dedi.

Bütün Sol Partilere çağrıda bulunana Altınok;gelin solu bütünleştirelim. Solda birlik platformu oluşturalım. AKP belasından açıklamasında bulundu.