Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Soner Anafarta, 26 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan ve 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin (Büyük Taarruz) ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele verdiği örnek bir tablo olduğunu belirtti.

30 Ağustos'un Büyük Taarruz'un zafer günü olduğunu hatırlatan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan bu mücadelenin bir ulusun diriliş ve mazlum halkların umut günü olduğunu kaydeden Anafarta, "30 Ağustos aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. Özgür, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıç simgesi olan bu mücadele gününe ve ruhuna en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanları geçirmekteyiz. Ancak, bu güçlere karşı tarihte nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz" dedi.

Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Anafarta, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yurdumuzu yeni nesillere canları pahasına armağan eden tüm şehitleri saygı ve rahmetle andığını sözlerine ekledi.