Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, seçimlere bir yıldan fazla süre kalmasına rağmen halk ziyaretlerini sürdürüyor. Siyasetçilerin sadece seçim zamanlarında halkı ziyaret ettiğine yönelik algıyı kırmakta kararlı olan genç Anafarta, Döşeme Mahallesi'nde ev ziyaretinde bulundu.

Esma-Ahmet İdikurt ailesinin evine konuk olan Soner Anafarta'yı mahalleliler de ilgiyle karşıladı. İdikurt ailesinin evini dolduran Döşeme mahallesi sakinleri yeni ve genç yüzlere destek vereceklerini vurguladılar.

Hayatını siyaset ve dolayısıyla halka adayacağını ifade eden Soner Anafarta, "Doğduğum, doyduğum ve büyüdüğüm Seyhan'a karşı sorumluluklarım var ve ben bu sorumluluklarımı sizlerin de desteğiyle layıkıyla yerine getireceğim" dedi.

Adana'daki kentsel dönüşümün önümüzdeki 20 yıl boyunca mevcut şartlardan daha kötü durumlara neden olacağını kaydeden Anafarta, "2000 Evler'deki arsa spekülasyonlarına hep beraber tanık oluyoruz. Plansız, programsız, halka danışılmadan, bilgi kampları oluşturulmadan yapılan kentsel dönüşüm Adana'ya ihanet anlamı taşır. Seyhan'da yapılan kentsel dönüşümün akıbeti de 2000 Evler'den farklı olmayacak" dedi.

"BAŞBAKAN'I DİNLESİN"

Seyhan'ın gelecekteki 50 yılının heba olmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Anafarta, "Kentsel dönüşüme karşı değiliz ancak vatandaşla birlikte hazırlanacak kentsel dönüşümden yanayız. Sadece bina yapmakla, taşı taşın üstüne koymakla kentsel dönüşüm olmaz" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün Başbakanı'nın sözünü dinlemesini öneren Anafarta, "Sayın Başbakan da verimli ve boş arazilerdeki kentsel dönüşüme karşı. Taş yığınlarından oluşan kentsel dönüşüm istemiyor. Öztürk'ün bu sözleri dinlemesini öneriyoruz" diye konuştu.

Azim Öztürk'ü halk için televizyonda tartışmaya davet ettiğini ancak hiçbir yanıt alamadığını ifade eden Anafarta, şunları söyledi:

"Azim Öztürk, Seyhan'da resmen müteahhitlik yapıyor. Yaptığı binaları yüksek bedellerle satacak. Belediye Başkanı kar amacı gütmez. Halka hizmet için o koltukta bulunduğunu unutmamalı. Vatandaşımız Seyhan'da örf, gelenek ve göreneklerine uygun bahçeli, az katlı evler istiyor. Kentsel dönüşüm, halk lehine, işsizliğin ve çarpık kentleşmenin önlenmesi için hayata geçirilir. Seyhan'da halkın değil ama sanki başkanın ekonomik yapısı göz önüne alınıyor. Burada başka hesaplar olmamasını diliyorum. Şehremini, Osmanlı'da şehrin emin kişisi demektir ve bu emin kişiye şehrin anahtarı teslim edilirdi. Ama şimdiki belediye başkanına bırakın şehri evimizin anahtarını bile teslim edemeyiz. Biz Seyhan için yola çıktık. Projelerimiz hazır. Kentsel dönüşüm, tarih, tarım, turizm, kültür-sanat, işsizlik, Seyhan Kart'la ihtiyaç sahibine gizli destek ve Avrupa Birliği hibe programları ile Seyhan'ı geliştirmeye talibiz. Kaynakları doğru ve zamanında kullanarak bu işin nasıl yapıldığını herkese göstermek istiyoruz."

VATANDAŞ ÖZTÜRK'E TEPKİLİ

Azim Öztürk'ün belediye başkanlığından bu yana semtlerine uğramamasından yakınan mahalleliler ise yerel yönetimlerden çektikleri sıkıntıları dile getirdi. Genç siyasetçi Soner Anafarta'yı erken yola çıkmasından ve mahallelerine yaptığı ziyaretten ötürü tebrik eden mahalle halkı, kentsel dönüşümden, ödedikleri atıksu ücretlerinin geri ödenmesine, yol ve temizlik hizmetlerinden işsizliğe kadar birçok sorunları bulunduğunu kaydettiler.