Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Avukat Rukiye Çinkılıç, eğilim yoklamasının ardından başta kadınlar olmak üzere partili arkadaşlarına teşekkür etti. CHP'nin Adana'da tarih yazdığını belirten Çinkılıç, "Zaman artık CHP'yi iktidar yapma mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürme zamanıdır" dedi.  CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptığı 3 yıl boyunca siyasette daha çok kadına yer verilmesi için yoğun bir mücadele verdiğini, bu mücadelenin kadın adayların öne çıkmasında etkili olduğunu vurgulayan Av. Rukiye Çinkılıç, “Kadınlar olarak mücadelemizin sonunda önemli bir kazanım elde ettik. Eğilim yoklamasını geride bıraktık. CHP Genel Merkezi’nin yapacağı çalışmalar sonucu 7 Nisan’da Adana’yı kucaklayacak bir liste oluşturacağından eminiz” diye konuştu. 
“ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Eğilim yoklamasına katılan aday adaylarını kutlayan Çinkılıç, kadınların elde ettiği başarının da çok önemli olduğunu vurguladı. TBMM çatısı altında tokmak yerine topuk sesi yükseleceğini anlatan Çinkılıç, "Eğilim yoklamamız büyük bir olgunlukla, hava muhalefetine rağmen fikir verebilecek sayısal yoğunlukla yapılmıştır. Aday adayı olarak ve ekiplerinde çalışarak bu tablonun oluşmasına maddi manevi katkı sunan, oylamaya katılarak bu sürece meşru zemin oluşturan tüm partililerime, yol arkadaşlarıma emek ve çabaları için takdir ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
Eğilim yoklamasının ardından aynı kararlılık ve azimle CHP iktidarını kurmak için çalışacaklarını bildiren Çinkılıç, şunları kaydetti:
"Seçim kampanyamızda 'Yaz kardeşim!' dedik. Eğilim yoklamasında Adana CHP tarih yazdı. Bizi gönüllere yazdı. Bize destek veren, kadını öne çıkaran tüm partililerimize ayrıca teşekkür ediyorum. CHP Genel Merkezi’nin önemli çalışmalar yaparak 7 Nisan’da Adana’yı kucaklayacak bir liste oluşturacağından şüphe duymuyoruz.  Zaman, artık CHP'yi 7 Haziran'da iktidar yapma mücadelesini aynı azim ve kararlılıkla sürdürme zamanıdır. CHP iktidarı yaklaşıyor. Herkes bilmeli ki; CHP iktidarını kuracağız. Gecemizi gündüzümüze katarak, partili arkadaşlarımızla birlikte memleketin dört bir yanında halk iktidarı için çalışacağız. Adaylarımız ve partili arkadaşlarımızla bundan önce olduğu gibi yine karış karış gezip her kapıyı çalacağız. Sıkmadığımız el, temas etmediğimiz kimse kalmayacak. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda yürüttüğümüz mücadelemizi aynı kararlılık ve azimle sürdüreceğiz."