Cumhurbaşkanlığı seçimlerine "çatı adayı" olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için Milas’ta bir süre çalışma yaptıktan sonra Adana’ya gelen, il ve Ceyhan ilçe örgütlerinin bayramlaşmasına katılan Ayata, gençler ve kadınlarla da buluştu.

10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkenincumhuriyet ve demokrasi tarihinde bir ilk olacağını söyleyen Ayata, "Bu ilk aynı zamanda demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Demokrasi için büyük uzlaşmanın cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır” dedi.

Ülkenin her geçen gün biraz daha karanlığa sürüklendiğini savunan Ayata, “Cumhurbaşkanlığı seçimi, uzlaşma kültürünün hakim olması, Türkiye’nin huzur bulması, kalkınmanın sağlanması için tarihi bir fırsatır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi biz zaten CHP’li değil tarafsız bir Cumhurbaşkanı, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Başarılı, geçmişinde kirlilik olmayan birisini istiyoruz. İhsanoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan birisidir. Kendisini bütün dünya tanıyor. Halkımızdan sandığa gitmelerini istiyoruz. Gidin ki aydınlık güzel günlere birlikte yürüyelim, ülkemizi kaostan kurtaralım” diye konuştu.