Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, her geçen gün seçim çalışmalarını artan bir tempoyla sürdürüyor. 

Türkiye ve Adana'nın yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için çıktığı yolda 'ova, kırsal' demeden çok sayıda köy, mahalle, cadde, bulvar ve sokakta yurttaşlarla buluşan Ayhan Barut, gittiği her yerde büyük ilgi görüyor. Kadın ve erkeğiyle genci ve yaşlısıyla herkesin sevgi gösterisinde bulunup oldukça sıcak duygularla karşıladığı Ayhan Barut, özellikle ova ve kırsalda köylü, meslektaşları olan çiftçi ve ziraatçilerin desteğini aldı. 24 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğu elde edeceklerini bildiren Barut, Cumhurbaşkanlığı makamına da Muharrem İnce'nin geleceğini vurguladı. 

ATO'YA GİTTİLER

24 Haziran seçimleri için sürdürdüğü mücadelenin temposunu her gün arttıran Ayhan Barut, dün de çok sayıda yere giderek yurttaşlardan destek istedi. CHP Adana Milletvekili Adayı Osman Berke Duvan ve Aday Adayı ziraat mühendisi Semih Karademir ve parti yöneticilerinin de eşlik ettiği Ayhan Barut, ilk olarak Yüreğir ilçesindeki Sazak Köyü'nde büyük çiftçilerden Tekdemir Ailesi ile buluştu. Buradan Meclis üyesi olduğu Adana Ticaret Odası'na (ATO) geçerek Başkan Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı ve Genel Sekreter İsmet Yakın ile bir araya gelen Barut ve beraberindekiler, ekonomide yaşanan çıkmazın çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu. ATO Başkanı Atila Menevşe, "Ayhan Bey'i tebrik ediyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun. Kentimiz ve ülkemiz için iktidar muhalefet ayrımı yapmadan herkesin birlikte çalışması gerekiyor. Ayhan Barut'a başarı diliyorum" diye konuştu.

HEM AVUKATLAR HEM DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTULAR

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve yönetim kurulu üyesi avukatları da ziyaret eden CHP kadroları, Türkiye'de hak, hukuk ve adaletin mutlaka tesis edileceğini belirterek verdikleri mücadeleye destek istedi. Adana Çiftçiler Birliği'ne de gidip Başkan Mutlu Doğru, yönetim kurulu üyeleri ve büyük üreticilerle buluşan CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut ve Osman Berke Duvan ile Aday Adayı Semih Karademir, halkın iktidarında Türk tarımını yeniden ayağa kaldıracak projelerin hayata geçirileceğini anlattı. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ise, "Üyemiz olan Ayhan Barut, çiftçi kimliğiyle üreticilerin sorunlarını yakından biliyor. Adaylığının hayırlı olmasını diliyoruz. Bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine ve sorunların çözümü için çalışacağına inanıyoruz" dedi. 

ZİRAAT ODALARINDAN DESTEK

Daha sonra Karşıya'daki zirai ilaç bayisi meslektaşlarıyla buluşan Barut, Duvan ve beraberindekiler, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ve üyelerini de ziyaret etti. Hemen ardından Seyhan Ziraat Odası'na geçen Ayhan Barut ile yanındakiler, Başkan Cahit İncefikir ile birlikte yönetici ve üyeleriyle buluştu. Karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları Barut'a başarı dileyen Cahit İncefikir, hem çiftçilik hem de zirai ilaç bayiliği yapan Barut'un ziraat mühendisi olduğunu belirterek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önemli görevler üstleneceğini vurguladı. 

ZMO'DA DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Uzun süre başkanlık yaptığı Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde de Başkan Abdullah Doğan ve meslektaşlarıyla buluşan Ayhan Barut, gösterilen yoğun ilgi ve sevgi gösterisi karşısında duygusal anlar yaşadı. Kendini tam olarak evinde hissettiğini anlatan Barut, "İçinizden biriyim, burası benim gerçek evim. Meslektaşlarım ve çiftçilerin en kolay ulaşabileceği, her zaman görüşebileceği, sorunlara çözüm üreten, iz bırakan bir milletvekili olmak için çıktığım yolda gösterdiğiniz ilgiye ve desteğinize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 2002 yılında 130 milyar dolar olan Türkiye'nin dış borcunun AKP iktidarın da 453 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Osman Berke Duvan ise, "Türkiye kur ve faiz arasına sıkıştırılmış bir ülke haline getirildi. Bu yanlış ekonomi politikalarına 24 Haziran'da 'dur' diyeceğiz" açıklamasında bulundu.