Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Fetullah Gülen cemaatinin devlet kurumlarında yapılanmasına göz yumması nedeniyle, AKP’nin de en az darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ kadar suçlu olduğunu söyledi. Barut, “AKP, FETÖ’yle mücadele konusunda samimiyse önce kendi içindeki FETÖ’cüleri temizlemelidir” dedi.
CHP Feke ve Saimbeyli İlçe Danışma Kurulu toplantısı Feke İlçe Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.
Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan danışma kurulunun açış konuşmasını Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk yaptı.

“CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İlçe örgütü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Kızıloluk, olası bir erken seçime karşı adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “AKP iktidarını aşağı indirip partimiz CHP’yi iktidara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“BAŞARACAĞIZ”
Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP’nin Türkiye’deki öneminin toplumda çok daha iyi anlaşıldığına dikkati çekerek, “Atatürk ilkelerini kendine felsefe edinen, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefi doğrultusunda, ‘Önce Türkiye’ diyerek halkçı politikalar üreten partimiz CHP’yi iktidara taşımak için hiç durmadan çalışıyoruz. Başaracağımıza olan inancımız tam” diye konuştu.

“AKP DE SUÇLU”
Ülke gündemini değerlendiren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise, AKP iktidarının 15 Temmuz sonrasında tüm Türkiye’yi olağanüstü hal bölgesine çevirdiğini söyledi. AKP’nin 14 yıllık iktidarı döneminde Fetullah Gülen Cemaatiyle el ele, kol kola yürüdüğünün altını çizen Barut, AKP’nin FETÖ’nün devlet kurumları içerisinde yapılanmasına göz yumup yardımcı olduğunu ifade etti.
“AKP FETÖ’YLE MÜCADELEDE SAMİMİYSE KENDİ İÇİNDEKİ FETÖ’CÜLERİ TEMİZLESİN”
Bu nedenle AKP’nin de en az darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ kadar suçlu olduğunu dile getiren Barut, “AKP, FETÖ’yle mücadele konusunda samimiyse önce kendi içindeki FETÖ’cüleri temizlemelidir” dedi.

“DEMOKRASİNİN, CUMHURİYETİN, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN TEK TEMİNATI CHP”
AKP’nin darbe girişimini fırsat bilip OHAL ile demokrasiyi rafa kaldırdığını belirten Barut, OHAL’in demokrasiye, Cumhuriyet rejimine, hak ve özgürlüklere yönelik ağır bir darbe olduğunu kaydetti. Darbe girişimi sonrası demokrasinin, devlet kurumlarında liyakatin, Cumhuriyetin öneminin ve değerinin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Barut, buna karşılık AKP iktidarının bu durumdan ders almak yerine darbe girişimini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ifade etti.

Barut, “Bugün toplumun tüm kesimleri tarafından anlaşılmıştır ki, Cumhuriyetin de demokrasinin de hak ve özgürlüklerin de tek koruyucusu ve savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullandı.
Danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda ilçe örgütlerinin yaptığı ve yapması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini aktardılar.