Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde muhtarların özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, yetkilerinin arttırılması için Meclis'te tüm partilere çağrı yaptı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sürekli genelde ve yerelde yaşanan sorunların çözülmesi için kürsüye çıkan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, demokratik toplumların en önemli parçası olan muhtarların da sesi oldu. 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayan ve muhtarların bugüne dek kendisine ilettiği talepleri gündeme getiren Ayhan Barut, "Saygıdeğer muhtarlarımızın özlük ve sosyal haklarını iyileştirmek, yetkilerini artırmak için ne gibi çalışmalarınız vardır?" diye sordu. 

İÇİŞLERİ BAKANI VE PARTİLERE SESLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve tüm partilere seslenen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımız, en küçük yerleşim birimleri olan köylerimizde, mahallelerimizde bir siyasi parti bağlantısı olmadan doğrudan halkın oylarıyla seçilen ve yurttaşlarımız ile devlet kurumları arasında köprü görevi yürüten önemli bir makamdadır. Seçimle iş başına gelen muhtarlarımızın gerek bütçe gerekse hizmet binası tahsisi ve diğer ihtiyaçları bakımından desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle muhtarlarımızın güçlendirilmesi için muhtarlıklarımıza tüzel kişilik vermeyi ve ödenek tahsis etmeyi planlıyor musunuz? Belediye meclisinde kendi köyü, mahallesiyle ilgili bir karar alınırken o muhtarın meclis toplantısına katılarak oy kullanma hakkına sahip olması gerekmez mi? Saygıdeğer muhtarlarımızın özlük ve sosyal haklarını iyileştirmek, yetkilerini artırmak için ne gibi çalışmalarınız vardır?"

"MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI"

Seçilerek göreve gelen muhtarların demokratik toplumların en önemli parçası olduğunu dile getiren Ayhan Barut şöyle konuştu;

"Halkımızın yaşadığı mahallede birinci dereceden muhatabı olan muhtarlarımız demokratik atılımcılığın sağlanmasında çok ama çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Kalabalık kent merkezlerinden çok uzak ilçe, belde ve köylere kadar halkın ihtiyaçları için çaba gösteriyorlar. Yüce bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Kıymetli muhtarlarımızın özlük haklarını iyileştirmek ve yetkilerini arttırmak için Meclis'te mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Meclis'te yaptığımız çağrının karşılık bulmasını istiyoruz. Her koşulda halkın emrinde ve hizmetinde olan muhtarlarımızın talepleri yerine getirilene kadar çaba göstereceğiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Talepleri yerine gelen muhtarlarımızla bayram havasında daha nice güzel günler yaşayacağız."