Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyeti Koruyacağız” mitingi için Ankara’dan Adana’ya gelen CHP Mamak İlçe örgütü üyeleriyle ilgili  “Göbek Atarak Taziye Ziyaretine Gittiler” başlığıyla yalan haber yapan basın kuruluşuna sert tepki gösterdi. AKP medyasının yüz bini aşkın yurttaşın katıldığı CHP mitingine gölge düşürmek ve yurt yangınında AKP iktidarının sorumluluğunu perdelemek için CHP’yi hedef aldığını belirten Barut, “Bu, tamamen kasıtlı ve yalan olan, haber olarak dahi değerlendirilemeyecek AKP medyasının bir kara propagandası, algı operasyonudur. Miting günü Aladağ ilçemize sadece Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız kendi araçlarıyla gitmiştir. Buna onlarca basın mensubu ve Aladağ halkı tanıktır” dedi.
 
SERT TEPKİ

CHP Adana İl Başkanı Barut, Güneş Gazetesinin, CHP Mamak İlçe Örgütü’nü hedef alan yalan ve yanlı yayınına sert tepki gösterdi.
 
“PARTİLİLER ALADAĞ’A GİTMEDİ”
Gazetenin sözkonusu yayınında yer alan kişilerin, CHP Adana İl Örgütü’nün 3 Aralık 2016 Cumartesi günü Uğur Mumcu Meydanı’nda yüz bini aşkın yurttaşın katılımıyla gerçekleştirilen “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz, Cumhuriyete sahip çıkacağız” mitingi için Ankara’dan Adana’ya gelen CHP Mamak İlçe Örgütü üyeleri olduğunu belirten Barut, miting günü Aladağ’a sadece Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleriyle belediye başkanlarının gittiğini söyledi.
 
“MİTİNGE GÖLGE DÜŞÜRMEK İÇİN KARA PROPAGANDA YAPILIYOR”
Gazetenin yalan, yanlış ve yanlı yayın yaptığının altını çizen Barut, “Bu CHP’nin yüz binleri buluşturduğu mitingine gölge düşürmek isteyen AKP medyasının bir algı operasyonundan, kara propagandasından başka bir şey değildir. Miting günü Aladağ’a Genel Başkanımız Sayın Kemal KIlıçdaroğlu ile birlikte kimlerin gittiğine oradaki onlarca gazeteci ve Aladağ halkı tanıktır. Ankara’dan gelen Mamak İlçe Örgütü üyelerimizi taşıyan otobüs, Aladağ’a hiç gitmemiş, miting bittikten hemen sonra Ankara’ya dönmüştür” diye konuştu.
 
“AKP’NİN YURT YANGININDAKİ SORUMLULUĞU PERDELENMEK İSTENİYOR”
CHP’nin her bir ferdinin toplumsal olaylara fazlasıyla duyarlı olduğunun altını çizen Barut, 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yas yerine hiçbir CHP’linin güle oynaya gitmeyeceğini kaydetti.
Aynı şekilde yalan ve yanlı biçimde CHP Gençlik Kollarının da hedef alındığını anımsatan Barut, “Örgütlerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın sonuna kadar arkasın