Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin ederek resmi olarak görevine başladı. Ezberlediği metini kürsüde okuyarak tüm dikkatleri üzerine çeken Ayhan Barut, Yüce Meclis çatısı altında da hak, hukuk ve adelet mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. 

FARK YARATTI

Eşi Zeliha, kızları Ilgın ve Püren Barut'un yanı sıra dost ve arkadaşlarıyla birlikte TBMM'ye gelen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük ilgi gördü. Parti yöneticileri ve milletvekilleriyle uzun süre sohbet eden Ayhan Barut, TBMM resmi açılış töreninin ardından Adana'nın ilk milletvekili olarak kürsüye çıktı. Ezberlediği yemini bir çırpıda okuyan Ayhan Barut, tüm dikkatleri üzerine çekti. Uzun süre alkışlanan Ayhan Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleriyle de selamlaşıp yeni görevleri nedeniyle kutlayarak 'Hayırlı olsun' dileklerini iletti. 

'GECE GÜNDÜZ MÜCADELE EDECEĞİZ'

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Yüce Meclis'te görev yapmanın onur ve gururunu taşıdığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekili olarak sorumluluklarımızın ve görevimizin farkındayız. Halkın refah ve mutluluğunu arttırmanın yanı sıra yaşanan sorunların çözümü noktasında herkes ile işbirliği ve görüş alışverişi içinde mücadele edeceğiz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi halkımızın aydınlık bir geleceğe ulaşması noktasında gece gündüz demeden çalışacağız. Bu süreçte emek verip desteklerini esirgemeyen parti büyüklerim, yol arkadaşlarım ve mücadele yoldaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.