Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, toplumun her kesiminin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden dile getirmeye devam etti. Adana'nın kanayan yarası haline gelen stadyum sorununun bir an önce çözülmesi için harekete geçilmesini isteyen Ayhan Barut, bedelli askerlik tartışmalarıyla ilgili de "Parası olana tezkere, parası olmayana askere mi diyeceğiz?" dedi. 

"STADYUM NEDEN AÇILMIYOR?"

1 Ekim'e kadar tatile giren TBMM'nin son oturumunda 2 kez konuşma yapan Ayhan Barut, ilk konuşmasında yapımı yılan hikayesine dönen Adana Şehir Stadyumu'nu gündeme getirerek şunları kaydetti:

"Adana, tarımdan sanayiye, kültür, sanattan spora her türlü sosyal yaşamın güçlü şekilde sürdüğü kentlerin neredeyse başında yer alıyor. Maalesef kamu yatırımlarından Adana istediği ve hak ettiği payı bir türlü alamıyor. Bu bağlamda, bir spor şehri de olan Adana'da yapımı yılan hikayesine dönen bir stadyum sorunumuz bulunuyor. Liglerin başlamasına çok az bir süre kala maalesef Adana'da stadyumla ilgili net bir gelişme söz konusu değil. Önüne gelen her yetkili bu konu gündeme getirildiğinde 'Hemen açıyoruz, sezona yetiştiriyoruz' diyor. Ama bir türlü somut bir adım atılmıyor. Adanalı hemşehrilerimizin ve spora gönül veren milyonların beklediği haberi siz verecek misiniz? Bu stadyum ne zaman açılacak, neden açılmıyor? Stadyumun akıbetini merak ediyoruz. Bu kanuda bize ve kamuoyıuna bir bilgilendirmede bulunur musunuz?

"BEDELLİ ASKERLİK GELİRİ ŞEHİT AİLER VE GAZİLER İÇİN KULLANILSIN"

İkinci konuşmasında ise Türkiye'de uzun süredir bedelli askerlik tartışmalarının yaşandığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları ifade etti:

"Bedelli askerlik konusunda toplumun her kesiminden konuyla ilgili eleştiriler ve öneriler yapılıyor. Parası olmayanların da para ödemeden bu haktan yararlanmaları gerekiyor. Soruna köklü ve kalıcı bir çözüm bulmak zorundayız. Dar gelirli parası olmayan ve devletten yardım alan yoksul vatandaşlarımızın durumu ne olacak? 'Parası olana tezkere, parası olmayan askere mi?' diyeceğiz? Daha önceki bedelli uygulamasında toplanan parayla Savunma Sanayi Müsteşarlığına makam otomobili alındığı kamuoyuna yansımıştı. Bu tür istismarların olmasını nasıl önleyeceksiniz? Bedelli uygulamasından elde edilen gelirleri doğrudan asker aileleri, şehit ve gazi aileleri için kullanmayı düşünüyor musunuz? Konuyla ilgili planlamanız nedir? Hangi tedbirleri aldınız?"