“TÜRKİYE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK PARTİ CHP”

CHP Seyhan İlçe Örgütü’nün Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılan ve katılımcıların parti tüzüğüne göre belirlendiği danışma kurulu toplantısının açış konuşmasını CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu yaptı.

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren Kolcu, Türkiye’nin yeni dünya düzeninin saldırı altında olduğunu belirterek, bunun 1 Kasım seçim sonuçlarına da yansıdığını kaydetti.

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak tek partinin CHP olduğunu ifade eden Kolcu, AKP iktidarı döneminde kamu yatırımlarından mahrum bırakılan Adana’nın da cezalandırıldığını söyledi.

Kolcu, “Kentimizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve kültürel çöküntü ve bu çöküntü altında ezilen, sahipsiz bırakılan yurttaşlarımıza ayrım yapmaksızın sahip çıkmak ve ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış sıkıntılı dönem bizlerin toplumsal sorumluluğunu artırırken, ortak aklı kullanarak başarılı olmayı zorunlu kılmaktadır” dedi.

"ADANA’NIN SOSYAL DEMOKRAT İKTİDARA İHTİYACI VAR"

Adana’nın özünde sol, sosyal demokrat bir yapısının olduğunu aktaran Barut, bir erken seçim ya da referandum olmadığı taktirde 2019’e kadar bir seçimin ülke gündeminde olmadığını anımsattı.

Bu süreci CHP Adana İl Örgütü olarak iyi değerlendireceklerini dile getiren Barut, “Hem her an seçim olacakmış gibi ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte uyum içinde sahada çalışacağız; hem de 2019’a kadar örgütlerimizle bugünlerde altyapısını hazırladığımız çalışma yöntemlerini yaşama geçirip 2019’da Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapıp, ilçe belediyesi sayımızı artıracağız. Genel seçimlerde de Adana’da CHP’yi birinci yapıp milletvekili sayımızı artırarak Adana’yı yeniden solun, sosyal demokratların kalesi yapacağız” diye konuştu.

“ADANA CHP’NİN KALESİ OLACAK”

Adana’nın yerelde de genelde de sosyal demokrat iktidara ihtiyacı olduğunun altını çizen Barut, “Kimseyi ötekileştirmeden, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, halkımızın acılarını paylaşarak, mutluluklarına ortak olarak, uyumu ve kolektif çalışmayı esas alan örgüt yapımızla Adana’yı yeniden CHP’nin kalesi yapacağız” şeklinde konuştu.

“CHP’Yİ BÜYÜTÜP CUMHURİYETİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarının detaylı bir analizini yapıp, eksiklikleri belirleyeceklerini aktaran Barut, “Hedefimize milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, ilçe örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, mahalle temsilcilerimizle, her bir partilimizle,  CHP’ye gönül veren, Cumhuriyet kazanımlarından, Atatürk ilkelerinden yana olan tüm kurum, kuruluş ve yurttaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Hepimiz bir olacağız, ailemizi büyüteceğiz, güçleneceğiz, kişisel çıkarları bir kenara koyup Türkiye’nin geleceği, çocuklarımızın yarınları için el ele çalışacağız ve başaracağız” ifadelerini kullandı