Barut, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, emperyalist güçlerin Çanakkale’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşlı, genç, çocuk ve kadınlarla birlikte verdiği örnek mücadeleyle püskürtüldüğünü kaydetti.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNE İLHAM VEREN DESTANSI MÜCADELE
Çanakkale’deki vatan savunmasının, aradan geçen 102 yıla karşın tüm dünya tarafından bir kahramanlık destanı olarak kabul edildiğine işaret eden Barut, “Çanakkale, tarihin akışını değiştiren, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olan bir zaferdir. Ulusumuz verdiği destansı mücadelede canıyla, kanıyla Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Tek karış vatan toprağını düşmanlara bırakmayan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“İHTİYACIMIZ OLAN ÇANAKKALE RUHUDUR”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün de emperyalist güçlerin tehdidi altında olduğunu dile getiren Barut, “Önderimiz ve Başkomutanımız Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyüp, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak öncelikli sorumluluğumuzdur. Bu hedef doğrultusunda emperyalist güçlere karşı birlik, beraberlik içinde mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelede ihtiyacımız olan Çanakkale ve Kurtuluş ruhudur” şeklinde konuştu.