Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü’nün koordinasyonunda dördüncü turu başlatılan danışma kurulu toplantıları Seyhan İlçe Örgütü’yle devam etti.  Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe örgütlerinin başkanları ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla dün, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı,saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
SEYHAN’DA 120 KİŞİDEN OLUŞAN 5 EKİP GÖREV YAPTI
“Referandum süreci ve sonrası” gündemli toplantının açış konuşmasını yapan Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, ülke gündemiyle ilgili çarpıcı saptamalarda bulunup, Seyhan ilçesinde yürütülen referandum çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Referandum sürecinde toplam 120 kişiden oluşan beş ekibin sürekli olarak alanda çalıştığını aktaran Kolcu, organize ve uyumlu bir şekilde gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda Seyhan’da yüzde 63,35 oranında “Hayır” çıktığını aktardı.
“HEDEF DEMOKRASİ BLOĞUNU KALICI HALE GETİRMEK”
Kolcu, “Cumhuriyetimizin, ülkemizin ve yarınlarımızın geleceği için oluşan demokrasi bloğu, bu değerlerine sahip çıkma kararlılığını Seyhan’da da yoğun bir şekilde göstermiştir. Emeği geçen  herkese ve hayır oyu veren tüm yurttaşlarımıza örgütüm adına teşekkür ederim. YSK aracılığıyla demokrasi bloğunun kazandığı seçim elinden alınmış olsa da mücadelemizden vazgeçmiş değiliz. Hedefimiz Seyhan’da aynı payda altında buluşan demokrasi bloğunu güçlendirip, sonraki seçimler için bu bloğu kalıcı hale getirmek” dedi.
REFERANDUM FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP İNSANLARI BİRLEŞTİRDİ
16 Nisan’da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunun, toplumun farklı kesimlerini aynı çatı altında buluşturduğunu belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Hayır bloğunun kazandığı referandum, YSK eliyle elinden alındı.

Bu konudaki hukuk mücadelemiz sürüyor. Ancak, bu referandumun en önemli özelliği, gelecek adına aynı kaygıları taşıyan farklı özelliklere sahip insanları birleştirmesiydi. Bu referandumda doğuyla batı, kuzeyle güney aynı paydada buluştu. Bu birlikteliğin sürmesi, toplumsal açıdan büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.
“MAÇIN İKİNCİ YARISI HENÜZ OYNANMADI”
Referandum çalışmalarında “Hayır” bloğunun lokomotifinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Barut, “Bu oyun tamamı elbette ki CHP’nin oyu değil ancak, hayır oyu veren her yurttaşımızın oyuna Cumhuriyet Halk Partisi olarak talibiz. Bundan sonra da tıpkı referandumda olduğu gibi bundan sonra da toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla alanlarda olacağız.

Maçın ilk devresini ofsayttan atılan bir golle önde kazanmış olsalar da maç henüz bitmedi. İkinci devre de erken bir seçim olmadığı takdirde 2019’da yapılacak seçimlerde oynanacak. Biz bu maçı kazanmak için sürdürdüğümüz mücadelemizi, büyüterek sürdüreceğiz. Çünkü, önümüzdeki seçimler tünelden son çıkış” ifadelerini kullandı.
“YSK, İKTİDARIN GÜDÜMÜNE GİREREK SEÇİM SONUCUNUN DEĞİŞMESİNE NEDEN OLDU”
Sandık güvenliğiyle ilgili tartışmalara da değinen İl Başkanı Barut, CHP’nin sandık güvenliğini yüksek oranda sağladığını, sorunun sandık güvenliğiyle ilgili değil, seçimlerin adil ve doğru bir şekilde yapılmasını sağlamakla görevli olan YSK’dan kaynaklandığının altını çizdi.

Barut, “Sandık başındaki görevlilerimiz görevlerini oldukça iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Bu bağlamda tüm görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Ancak ne yazık ki biz sandıkları korurken, bir adalet kurumu olan YSK’nın iktidarın güdümüne girerek alacağı kararlarla seçim sonucunu değiştirebileceğini hesap edemedik” şeklinde konuştu.

Barut’un konuşmasının ardından danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda referandum sürecini değerlendirip, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler hakkında görüşlerini aktardılar.