ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut önderliğindeki il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, Cumhuriyetin geleceğini belirleyecek referandumdan HAYIR çıkması için ara vermeden alanlarda çalışıyor.
EVLİYA ÇELEBİ GİBİ ADANA’NIN HER YERİNE GİDİYOR
Adana’yı Evliya Çelebi misali, köy köy, mahalle mahalle gezip HAYIR’ın önemini anlatan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Kurultay Delegesi Murat Öztanrıöver, Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Saim İnce ve parti emekçileriyle birlikte Kozan’ın Postkabasakal, Akdam, Kızıllar ve Yeniköy köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi.
50 MİLLETVEKİLİNİN MALİYETİ
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkacağını aktaran Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 50 milletvekilinin 5 yıllık maliyetinin 187 milyon lira olduğuna dikkati çekti. Bu miktarın atanacak bakanlar ve sayısı belli olmayan başkan yardımcılarının maliyetiyle 400 milyona kadar çıkacağını ifade eden Barut, “Bu parayla yaklaşık 15 bin kişiye iş olanağı yaratılabilir ya da onlarca okul, hastane yapılabilir” dedi.
“DENETİM MEKANİZMASI OLMAYAN BİR REJİM İSTENİYOR”
Denetim mekanizmasının olmadığı bir rejimin yaşama geçirilmek istendiğini dile getiren Barut, bağımsız yargı denetiminin fiilen imkansız hale geleceğini söyledi. Barut, “En önemli denetim mekanizması olan yüksek yargı organları, seçilecek partili başkanın siyasi anlayışına göre şekillenecek ve bu nedenle denetim imkanı da kalmayacak. Yani yargı, seçilecek başkanın emrine giren bir organ haline gelecek” diye konuştu.
“ANAYASA MAHKEMESİ PARTİLİ BAŞKANIN EMRİNE GİRECEK”
Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12 üyesini de partili başkanın bizzat kendisinin seçeceğini kaydeden Barut, “Partili başkan kalan üç üyeyi de partisi aracılığıyla kontrolü altında tuttuğu Meclis eliyle belirleyecek. Aynı zamanda ‘Yüce Divan’ olan Anayasa Mahkemesinin, kendisini seçen partili başkanı, yardımcılarını ve bakanlarını bağımsız ve tarafsız olarak yargılama şansı kalmayacak” ifadelerini kullandı.
“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İŞSİZLİĞİ BİTİRMEYECEK, EMEKLİ MAAŞLARINI ARTIRMAYACAK”
CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu da tüm güçlerin bir tek kişinin elinde bulunmasının demokrasi kültürüne de aykırı olduğunun altını çizerek, demokrasi için ‘HAYIR’ın önemine vurgu yaptı. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde, tarımsal üretimdeki girdi maliyetlerinin düşmeyeceğini, asgari ücretin ve emekli maaşlarının artmayacağını, işsizlik ve taşeron işçilik sorununun son bulmayacağını belirten Karaoğlu, “Ülkeyi tek adama teslim etmeyi hedefleyen bu anayasa değişikliğini HAYIR diyoruz” şeklinde konuştu.