Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, Çukurovalı kadınların sosyal hayatını ön planda tutacaklarını, kadınlara ve gençlere gereken değeri samimi duygularla sunacaklarını belirtti.

Ayhan Barut, AKP iktidarının yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yeni atraksiyonlar peşinde koştuğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) türbanla giren AKP'li kadınların onca soruna rağmen oy avcılığı uğruna böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de kadınların siyasal, iş, kültür, sanat, spor ve daha birçok alanda geri bıraktırılmaya çalışıldığını ve kadınların yok sayılmaya çalışıldığını ancak iktidarın hiçbir sorun yokmuş gibi davranarak kadınların bile istemediği yeni yasalar peşinde koştuğunu söyleyen CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Barut, iş yaşamında kadına daha çok yer verilmesi gerektiğinin raporlarla da kanıtlandığını ancak işbilmez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in uygulamaya koymak istediği yeniliklerin aslında Türk kadınını iş piyasasından tam anlamıyla silme operasyonu olduğunu vurguladı. Kadınların siyasi alanda var oluşunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zamanında hayat bulduğunu, CHP iktidarlarının kadını gözeterek yeni politikalar ürettiğini, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni CHP'nin de yine kadınlar ve gençlere özel önem göstererek halka ulaştığını ifade eden Ayhan Barut, "İktidar, kadının her alanda artması gerektiğini gözardı ederek toplumda tam bir kaos ortamı yaratmaya çalışıyor. Meclise türbanla girmek Türkiye'nin en büyük sorunuymuş gibi davranan AKP, bu kez kendi tuzağına düşmüştür. CHP kurmayları, CHP'nin çağdaş, modern ve ilerici kadın milletvekilleri toplumu doğru bilgilendirerek aslında türban girişiminin yerel seçimlere kısa bir süre kala oy avcılığından başka bir girişim olmadığını gözler önüne sermiştir. Bilinçli ve duyarlı halkımız da AKP'nin oyun içinde oyun oynadığını çok geçmeden anlamıştır" dedi.

Türkiye'de ileri demokrasinin tam olarak oturmasının gerçek anlamıyla kadınlara verilecek çeşitli haklardan geçeceğini ifade eden Barut, "Biz Çukurova'da kadınlarımızın ve gençlerimizin yapabileceklerini tüm Türkiye'ye kanıtlamak istiyoruz. Modern, Cumhuriyetçi, ilerici, demokrat, aydın ve bilinçli kadınlarımızla birlikte yol yürüyeceğiz. Gezi olaylarında, nükleer santral girişimlerinde, çevreye ve insan sağlığına verilmek istenen zararlarda toplumun en ön saflarında yer alarak duyarlılık örneği sergileyen kadınlarımız ve gençlerimiz bizim için yaşam kaynağı, modern yönetim anlayışı olacak" şeklinde konuştu.