Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ölümün kol gezdiği karanlık günlerde olmayan barışı kutlamanın mümkün olmadığını belirterek, “Bu karanlık günlerde barış için mücadele etmek, savaşa, teröre, kana karşı Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ şiarı çok daha fazla anlam kazanıyor” dedi.

“EN BÜYÜK ÖZLEMİMİZ BARIŞ”

İl Başkanı Barut, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, başta Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın en büyük ihtiyacının barış olduğunu kaydetti. Türkiye’nin terör, iç ve dış politikalarda yapılan hatalara bağlı olarak Suriye’deki iç savaşın bir parçası haline geldiğini, aynı politikalara bağlı olarak ülkenin uluslararası terör örgütlerinin öncelikli hedefi olduğuna dikkati çeken Barut, “Siyasal iktidarının iç ve dış politikadaki yanlış tutumları nedeniyle ülkemiz yangın yerine dönmüş durumda. Karanlık günlerden geçtiğimiz bugünlerde en büyük özlemimiz ne yazık ki barış” diye konuştu.

“ISRARLA BARIŞI İSTEMEK VE BARIŞ POLİTİKALARINI SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Büyük Önder Mustafa Kemal’in “Savaş zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir” sözünü anımsatan Barut, savaşların insanlığa acıdan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini söyledi. Barut, “İnsanlığın bugün her zamankinden daha çok barışa ihtiyacı var. Irkı, dini, dili, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm toplumun ısrarla barışı istemesi ve barış politikalarını savunması artık zorunluluk haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

“SAVAŞA VE TERÖRE SESSİZ KALINMAMALI”

Savaşa ve teröre karşı sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren Barut, “Ölümün kol gezdiği, sokakların bile ölüm ve kan koktuğu bu karanlık günlerde olmayan barışı kutlamak mümkün değil. Bugün her zamankinden daha çok savaşa, teröre, akan kana karşı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarını savunmak çok daha fazla anlam kazanıyor. Akan kandan, acıdan, gözyaşından beslenenlere hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Aksi halde çocuklarımıza mutlu bir gelecek, yaşanabilir bir ülke bırakmamız mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BARIŞI SAĞLAYACAK TEK PARTİ CHP’DİR”

Türkiye’de ve Ortadoğu’da akan kanı kurduracak, barış ortamını sağlayacak tek partinin Büyük Önder Atatürk’ün ışıklı yolunu takip eden Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurgulayan Barut, “Çünkü Türkiye’nin kurucu partisi olan CHP, 9 Eylül 1923 tarihinden bu yana insanları etnik kökenine, dinine, diline ve diğer farklılıklarına bakmaksızın kucaklayan partidir. CHP 93 yıldır barış, toplumsal huzur ve halkın refahı için mücadele etmektedir. ” şeklinde konuştu.