19 MAYIS, YENİDEN AYAĞA KALKMANIN KUTLU ADIMI

Yusuf Baş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda “Türk Milleti, tarihi süreç içerisinde birçok kez varlık mücadelesi vermiştir. Şanla, şerefle kurup yaşattığımız en büyük devletlerden biri olan Osmanlı’nın emperyalizme yenik düşmesinin ardından verdiğimiz mücadele de bunlardan biri olmuştur. Türk Milleti, bağrından çıkardığı yiğit memleket evladı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 19 Mayıs 1919’da yeniden ayağa kalkmanın kutlu adımını atmıştır” ifadesini kullandı.

19 MAYIS, BOZKURT’UN YOL GÖSTERDİĞİ…

Baş, devamla şunları söyledi:

“19 Mayıs; havanın puslu olduğu, sırtlanların sıraya girdiği, umutların tükendiği, boyunların büküldüğü bir anda ortaya çıkan Bozkurt’un yol gösterdiği, Türkçe haykırışın gök kubbede yankılandığı tarihtir. 19 Mayıs; işgalcilere Anadolu’yu dar eden, milli mücadele ruhunu besleyen milli ve manevi şuurun şaha kalktığı, Türk’ün var olma mücadelesinin adı, yeni bir Ergenekon destanı, yeniden dirilişin bayramıdır.”

TÜRK MİLLETİ, ATATÜRK’LE ONUR DUYMAKTADIR

Yusuf Baş, şöyle devam etti:

“Bu vesile ile ifade etmek gerekir ki; Dünya insanlık aleminin en şanlı üyesi olan Türk milleti; atasıyla, Atatürk’üyle daima onur duymaktadır. Bu şuurdan yoksun olarak bu milletin atasına, milli liderine hakaret edenler ise bizim nazarımızda Türk’ün de, İslam’ın da düşmanıdırlar. Milli Mücadele’yi hazmedemeyen zihniyetin artıklarının başarı şansları asla olmayacaktır. Yarınımızın güvencesi olan asil Türk gençliği, Türkiye Cumhuriyeti’ne, onu kuran milli iradeye de sonuna kadar sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacaktır.”

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelenin Önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri ve Türk Milleti’nin Milli Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm ülkü arkadaşlarını; kanlarıyla bu vatanı ölümsüz kılan mübarek şehitlerimizi, ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyor; başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin bayramını en içten duygularla kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”