PTT Evleri Mahallesinde aynı evde yaşayan Nurten, Mesut ve Levent kardeşileri evlerinde ziyaret eden Başkan Çelikcan akülü sandalyeyi kullanabilecek durumda olan Nursel Kaçar’a hediye etti. Yüreğir de yardıma muhtaç bütün ailelere yetişmeye çalıştıklarını belirten Başkan Çelikcan ‘Tespit edebildiğimiz bütün aileleri ziyaret ediyoruz. Ailelerimizin eksiklerini yerinde görüp anında müdahale etmeye çalışıyoruz.

Burada en büyük sıkıntıyı engellilere bakan aileler çekiyor. Engelli vatandaşlarımız ise eve mahkûm durumda yaşıyorlar. Biz bu ailelerimize yönelik Sivil Toplum Örgütlerimizle İşbirliği Yaparak ‘Mesleğim Umudum Prosesi ‘ 50 engelli vatandaşımıza SODES kapsamında Kültür Evlerimizde trikotaj ve biçki dikiş kursları vererek hayata tutunmalarına yardımcı oluyoruz. Bu kurslar sonunda başarılı olan 10 adet kursiyerimiz işe başlayacaktır.

Engelli vatandaşlarımızda toplumumuzun birer parçalarıdır. Sosyal belediyecilik çerçevesinde onlara hayata tutundurmak ve ailelerine de destek olmak amacıyla bu projeleri yürütüyoruz. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecektir.’ dedi.

Başkan Çelikcan’ın akülü araba sürprizine çok mutlu olan aile Başkan Çelikcan’a çok teşekkür ettiler. Yıllarca çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten aile bugüne kadar hiçbir yerden olumlu cevap alamadıklarını belirterek ‘Bir doktora gideceğimiz zaman sırtımızda taşımak zorunda kalıyorduk. Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyoruz. Hiç ummadığımız bir anda kapımızı çalıp akülü sandalye verdi. Çok mutlu olduk.’ dediler.