Geçtiğimiz hafta personeliyle ve muhtarlarla biraraya gelen Başkan Çetin, CHP Adana İl Başkanlığı ve Çukurova İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle buluştu. İl Başkanı  Av. Emrah Kozay ile CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, nezaket ziyaretinin miting havasına büründüğünü belirterek, “Bu kalabalık gösteriyor ki, Adana’da bu iş bitti” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’E PARTİMİZİN BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”
Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin’in ziyareti sırasında partililere konuşan CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, partideki nezaket ziyaretindeki kalabalığa işaret ederek, “Bugün buradaki bu kalabalık, hem Çukurova’yı kazanacağımızın, hem de büyükşehiri kazanacağımızın ayak sesleridir. Buradan tüm Adana’ya bu mesajı vermek istiyorum. Bu dönem Adana’da, hem çok iddialıyız. Çok iyi rüzgar var. 1989’u yaşamadım ama abilerim anlatıyor. O rüzgardan daha iyi rüzgar olduğunu söylüyorlar. Adana’da tüm şartlar lehimize. Büyükşehir’e almaya çok yakınız, Çukurova zaten garanti, Seyhan’da bi sıkıntı yok. Rehavete kapılmadan, her zaman olduğu gibi canla başla çalışacağız. Bu çalışmalarımızla da Adana Büyükşehir’e partimizin bayrağını dikeceğiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’E EN BÜYÜK KATKIYI ÇUKUROVA’DAN VERECEĞİZ”
Partinin her kademesinde görev yaptığını belirterek sözlerine başlayan Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, “Örgüt olmadan başarı olmaz. Örgütle elele omuz omuza olmayan bir aday, başarılı olamaz. Bunun bilinciyle, ilk önce Çukurova İlçe başkanlığımızı zilyaret ettik. Orda da hemşerilerimize bir mesaj bile atmamış olmamız olmamıza rağmen orayı da bir miting alanına çevirdiler. Bugün de, bu nezaket ziyaretini kimseye duyurmadığımız halde, burada bizi yalnız bırakmayıp geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. 
Görevi kim alacak diye bir merak vardı. CHP Büyükşehir’de kimi aday gösterecek diye merak vardı. Bu sonu erdi. Tatlı bir rekabet, tatlı bir yarış yaşandı. Ben öncelikle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, MKYK üyelerine ve PM üyelerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.
Çukurova daha güçlü olduğumuz bir ilçe. Sayın Yıldıray Arıkan 2009’da Çukurova Seyhan’dan yeni ayrıldığında, yüzde 40’a yakın bir oy alarak seçimi kazanmıştı. Biz 2014 yılında, tarihin en yüksek oyunu, üstelik sınırların değişip, 8 bin 500, 10 bin oyun Yeşilyurt Mahallesi’nin Seyhan’a kaymasına rağmen, tarihin en yüksek oyunu aldık ve yüzde 44 oy alarak Çukurova ilçesini kazandık, görevimizi layıkıyla yaptık. Kazanmakta bir yana, kazandıktan sonra yaptığınız çok önemli. Yerel iktidar her zaman ateşten bir gömlektir. İyi yaparsanız çok iyi olur, yapamazsanız da çok kötü olur.1989 yerel seçimlerinde SHP bütün her tarafı silip süpürmüştü. Büyük illerin dörtte üçünü biz almıştık. Adana’yı da 3-0 yapmıştık. Rahmetli Eşberk, çok düzgün bir yönetim, örnek bir belediye başkanlığı yaptı, yeri de hiçbir zaman doldurulamadı. Seyhan’da da Yalçın Akyol belediye başkanımız, o da çok değerli hizmetlere imza attı. Büyükşehirde de, Sayın Selahattin Çolak, onuruyla, şerefiyle görev yapan bir belediye başkanımız oldu. Şimdi bu 1989 ruhunu yeniden yakaladık ve Büyükşehir Belediyesi de dahil birçok ilçemize sosyal demokrat hizmet anlayışını yerleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak içinse, en büyük desteği Çukurova’dan vereceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİLEN BELEDİYE OLDUK”
Göreve geldiği ilk günden bu yana gece gündüz demeden, hizmet aşkıyla çalıştıklarını belirten Başkan Soner Çetin, sabahın 05.00’inde mesaiye başladığını, haftanın en az güç günü sabah 06.00’da halkla buluştuğunu, her hafta Cuma günü saat 14.00’te halka hesap verdiğini, bununla da yetinmeyip, sosyal medyadan halkın sorunlarını dinleyip, anında cevaplandırdığını aktardı. 
5 yıldır özveriyle çalıştıklarını ve projeler hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Çetin, “Özveriyle çalıştık, Türkiye’ye örnek gösterilen çalışmalara imza attık. Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi partisinin belediyelerine yapın diye talimat verdiği projeleri biz 5 yıl önce hayata geçirmenin huzuru içindeyiz. Türkiye’ye örnek gösteriliyorsak, biz doğru işler başardık. Biz buraya hizmet etmeye geldik. Halkın hizmetkarı olmaya geldik, halkın efendisi olmaya gelmedik” şeklinde konuştu.
Başkan Soner Çetin, 5 yılda yaptığı hizmetlerin bazılarını ise şöyle sıraladı:
“Adana’nın tarihinde 206 park yapılmış, bunun 105’inde imzamız var. Bu parkların 70’ini sıfırdan  yapmışız, 35 parkı yenilemişiz. Yeşil alan miktarını artırmışız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Millet Kıraathanesi olarak belirttiği uygulamayı 5 yıl önce hayata geçirmiş, emekli evlerini açmışız. Bütün emekli dinlenme evleri adeta bir seçim bürosu gibi 5 yıldır görev yapıyorlar. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, kendilerine verilen değerin farkındalar. Hepsi, yerel seçimde oyumu CHP’ye vereceğim diyor.
İddia ediyorum, Adana’da en iyi eğitimi çok cüzi bir ücretle bizim 7 semtte açtığımız semt kreşlerimiz veriyor. Kültür sanat etkinlikleri alanında çığır açtık. Yaptığımız tüm festival ve anma günleri, ücretsiz halk konserleri Türkiye’de ses getirdi. 
İnanıyorum ki, halkı kucaklayan Herkesin belediye başkanı diye nitelendirilen bu kardeşiniz yeniden görevi teslim aldı. Sizlerle, örgütümüzle, milletvekillerimizle elele vereceğiz ve Çukurova ilçemizi yüzde 70 le kazanacağız. Büyükşehir belediyesine de en büyük katkıyı Çukurova ilçemizden vereceğiz. Sayın Zeydan Karalar’ı da büyükşehir belediye başkanı yapacağız. Şahıslar önemli değil, önemli olan bir sosyal demokrat belediye başkanıyla buluşturmamız gerekiyor.”

BARUT: ADANA’DA BU İŞ BİTTİ
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’ta, binlerin toplandığı kalabalık karşısındaki mutluluğunu belirterek, Adana’daki belediye başkan adaylarının gördüğü ilginin Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığını belirtti. Milletvekili Barut, konuşmasına şöyle devam etti:
“Buraya biraz önce Soner Başkanın da söylediği gibi, bir nezaket ziyareti diye geldim. Gördüm ki, burada ilgi büyük. Maşallah binlerin toplandığı bir kalabalıkla karşılaştım. Bugünlerde CHP’nin belediyelerinin adayları tespit ediliyor. Adana’da belirlenen belediye başkanı adaylarımızın gördüğü Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Adanalılara bundan dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalar’ın halkla buluşması, bugün de Soner Başkan’ın nezaket ziyareti olmasına rağmen kalabalığı, bu işin bittiğini gösteriyor. 3 olan ilçe belediye başkanlığı sayımızı, 6, 7, 8 yapma imkanımız var. 30 yıllık özlem olan 1989 ruhunu yaşatıp, Büyükşehir belediyesi’nin burçlarına CHP bayrağını dikeceğiz. Siz de gördüğüm bu coşku, sizin bu isteğinizin önüne geçecek bir engel görmüyorum. Özlenen Adana’yı, seçilecek ve seçilmiş belediye başkanlarımız sayesinde, sizlerin sayesinde yeniden kazanacağız.”

ÇUKUROVA’DA DA BÜYÜK İLGİ
Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar ve yönetimini ziyaret ederek, birlik beraberlik içerisinde, Adana’nın tüm belediyelerinde, sosyal demokrat anlayışın olması için mücadele edeceklerini söyledi. Başkan Çetin, 1 Nisan’da, Büyükşehir başta olmak üzere, tüm belediyeleri kazanacaklarını belirtti. Çetin, Çukurova’da örgütle, partililerle elele omuz omuza mücedele ederek, bu yarıştan yüzde 70’lik oy oranıyla galip çıkacaklarını belirtti.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Ali Uçar da, Başkan Çetin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, birlikte CHP’nin bayrağını yine Çukurova’da ve Adana’nın her yerinde dalgalandıracaklarını kaydetti. 
Başkan Soner Çetin’in partiyi ziyaretini öğrenen halk, ilçe binası önüne akın etti.