Ramazan ayının anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Sözlü,  iftar programına katılan ilçe belediyelerine birlik ve beraberlik  mesajları verdi. 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz akşam Adana HiltonSA Oteli'nde düzenlenen iftar yemeğinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkanları bir araya geldi.  Başkan Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü ile katıldığı iftar programına, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar,Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ve  Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin  Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri eşleri ve aileleri ile katıldı.

 

BU MİLLETİN HİZMETKARLARIYIZ

Adana'ya birlikte hizmet ettiklerinin ve aralarında bulunan samimi diyalog ortamının hizmet verimliliğini artıracağının altını çizen Başkan Sözlü,  "Her ne kadar farklı siyasi görüşlerin temsilcileri olsak da,  ortak paydamız bu milletin evlatları olmak. Seçilenler  ve çalışanlar  olarak bu milletin hizmetkarlarıyız. Tutmuş olduğumuz oruçların nasıl ki  mübarek bir mertebesi varsa, halka yapılan hizmetin de o derece bir mertebesi var. Halkımıza yapmış olduğumuz her hizmet ibadet değerindedir. Millete hizmet veren herkesin birbirini desteklemesi gerekmektedir. Buna çomak sokmak isteyenlere de fırsat vermemek lazım" dedi.

 

NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR

Ramazan ayının anlam ve önemine de değinen Başkan Hüseyin Sözlü,  "Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıları gördükçe, kendi bayrağımız altında, ateşin ve kanın olmadığı ülkemizde, huzur içerisinde  iftar yapmanın bizim için ne denli büyük bir nimet  olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle milletimiz ve ülkemiz için ne kadar şükretsek azdır. Cenab-ı Allah milletimizin de, ülkemizin de huzurunu bozmasın, kardeş kavgalarına fırsat vermesin. Ramazanlarını bizim gibi huzur içerisinde idrak edemeyen Müslümanlar'ın ızdıraplarının  son bulması dileklerimiz, dualarımız ve  ibadetlerimiz Cenab-ı Allah'ın yüce katında kabul olur inşallah. Cenab-ı Allah, daha nice Ramazanlar'da yine ağız tadıyla bir araya gelmeyi nasip etsin" dedi.

 

BAŞKAN SÖZLÜ'DEN KAPIDA KARŞILAMA

Başkan Hüseyin Sözlü ve eşi'nin konuklarını kapıda karşıladığı iftar programı,

 Kuran'ı Kerim okunması ve dualar ile başladı. Tasavvuf müziği ve Türk Sanat Müziği eşliğinde yapılan iftar programına, Adana Büyükşehir bürokratları da katıldı.