CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, partisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecini farklı bir biçimde başlattı.

CHP’de siyasete başlamasıyla birlikte kendisine örnek aldığı Adana eski Belediye Başkanlarından Ege Bağatur ve CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda yönetiminde yer aldığı İmamoğlu eski Belediye Başkanlarından Musa Türksev’in kabirlerini ziyaret ederek başlattı.

Bağatur ve Türksev’i sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anan Bekir Sıtkı Özer, açıklamasında şunları söyledi:

“1973 yılında liseyi bitirdikten sonra CHP’ye kayıt oldum. Bu esnada Belediye Başkanlığına aday alan Sayın Ege Bağatur’u tanıma fırsatına eriştim. 9 Aralık 1973 gecesi seçimi kazanan Sayın Bağatur’u omuzlarda İl binasına taşıdık. Kendisi ile yıllar içinde çok yakın dost olduk. O, bana verdiği öğütlerle politik kariyerimde örnek aldığım insanlardan birisi olmuştur. Rutin sohbetlerimizden birinde unutamadığı ve benimde unutamayacağım hayat derslerinden birini aktardı.

“Kendisi av meraklısıydı Toros dağlarına ava gittiği bir gün dağ köylülerinden birisi kendisine sipariş verir. Son derece sözüne sadık olan Sayın Ege Bağatur, ne yazık ki bu siparişi tamamen unutmuştur. Köylü kendisini görür görmez siparişi sorar, Ege bey unuttuğunu söyleyip özür dilese de köylü lafı yapıştırır ‘ Bey…Bey, hayvan yularıyla, insan sözü ile bağlanır’ Sayın Bağatur, bu söze çok üzülmüş o günden sonra verdiği sözler sonrasında çok daha hassas olmaya gayret etmiştir. Birçok öğüdünden nasiplendiğim, kolay kolay kimseyi desteklemeyip, yeterlilik vermediğini bildiğim bu değerli büyüğüm birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarına beni işaret ederek ‘Buna sahip çıkın, destekleyin’ diyerek beni ayrıca onurlandırmıştır. İşte bu nedenle adaylık yolumun başında 16 Kasım 1990’da kaybettiğimiz engin insanın mezarında bu açıklama yapmayı uygun buldum. Yola çıkarken, kendisini bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. O ve onun gibi insanların düşünceleri bana ışık tutmaya devam edecektir.”

SÖZÜM SÖZ!

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Bekir Sıtkı Özer daha sonra CHP Adana İl Gençlik Kolu Başkanlığı’nda yönetiminde yer aldığı ve geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden İmamoğlu İlçe eski Belediye Başkanlarından Merhum Musa Türksev’in İmamoğlu İlçe kabristanındaki mezarını ziyaret ederek dua okudu. Türksev’in, kendisini Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliğine getirerek siyaset yapma yolunu açtığını hatırlatan Özer “Merhum Musa Türksev, sürekli destek aldığım, birlikte çalışmaktan onur duyduğum çok değerli bir büyüğümdür. Adaylık yoluna başlarken, bu vesile ile ‘Hatırlanmaya değer insanların yolu bizim yolumuzdur’ diyerek merhum Musa Türksev ağabeyimi bir kez daha sonsuz sevgi ve saygı ile anıyorum” diye konuştu. Bekir Sıtkı Özer, ayrıca Türksev’in Gençlik Kolu Başkanlığında birlikte siyaset yaptığı ve yönetimde görev aldığı merhum Nimet Boran’ın da kabrini ziyaret etti.