30 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanması ve Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zeydan Karalar ve belediye meclis üyelerinin mazbatalarının almalarının ardından Seyhan Belediyesi Meclisi dün toplandı. Toplantıya CHP, AKP, MHP ve HDP gruplarından seçilen 45 meclis üyesinin tamamı katılırken, Zeydan Karalar’ın yönettiği ilk oturum meclisin en genç üyeleri olan AKP’li Yelda Yurt ve CHP’li Hakan Burç’un katipliğinde açıldı.

 

‘YIKICI DEĞİL YAPICI MUHALEFET’

Yoklamanın yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Grubu adına gündem dışı söz alan Devlet Korkutan, Seyhan halkının mutlu, huzurlu ve güvenli yaşaması için yıkıcı değil, yapıcı bir muhalefet anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi. Seyhan’a hizmet yolunda doğru gördükleri çalışmalarda her zaman gerekli desteği vereceklerini yanlış gördükleri çalışmalarda ise gerekli uyarıları yapacaklarını belirten Korkutan, “Ülkemizde uzun yıllardır konuşulan ve fakat son dönemlerde ayyuka çıkan yolsuzluk konusunda halkın içinde şüphe bırakmayacak şekilde şeffaf şekilde belediyecilik hizmeti sunulması, yapılacak hizmetlerin bugünü değil, geleceği düşünerek yapılmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

SEYHAN YARARINA YAPILACAK ÇALIŞMALARA DESTEK SÖZÜ

AKP Grubu adına gündem dışı konuşan Yalçın Limoncu da, Seyhan’ın nüfus olarak 765 bin ile Türkiye’nin en büyük beşinci ilçesi ve 54 ilden de büyük bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çekti. Limoncu, kentteki tüm toplu taşıma araçlarının Seyhan’dan geçtiğini, devlet kurumlarının, özel sektörün, il ve bölge müdürlüklerinin tamamına yakınında yine Seyhan’da bulunduğunu aktardı.  Seyhan’ın uzun yıllardan beri sürekli göç alan ve çarpık yapılaşmanın had safhada olduğu mahalle ve köyleriyle çok sayıda bulvar ve caddeleriyle her zaman kesintisiz olarak hizmet bekleyen bir ilçe olduğunu kaydeden Limoncu, AK Parti Grubu olarak Seyhan’ın daha yaşanabilir, daha demokratik, daha kentsel ve mimari yapıya kavuşması, ilçe halkının daha huzurlu ve güvende yaşayabilmesi, refah düzeyinin yükselebilmesi için belediye meclisinin yapacağı her çalışmaya destek vereceklerini vurguladı.

 

CHP GRUBUNDAN KUTLAMA MESAJI

CHP Grubu adına söz alan Berfu Salıcı Yakıt ise CHP grubu olarak seçilen tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kutladıklarını belirterek, Seyhan’ın yararına olarak her çalışmaya gereken desteği vereceklerini ve aynı desteği göreceklerine inandıklarını söyledi.

 

‘İYİ İŞLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ’

HDP Grubu adına söz alan Leyla Uyar da  “HDP adına birlikte götüreceğimiz beş yılda, her zaman söylediğimiz gibi şeffaf, hesap verebilir, yerel sorunların tamamına ortak sahip çıkabileceğimiz çok değerli meclis üyeleri ve başkanımızla birlikte iyi işler yapacağımızdan umutluyuz. Dolayısıyla bundan sonra birlikte yol alırken bütün hassasiyetleri gözden geçirip Adana’nın fotoğrafına ve Adana’nın bütün katmanlarına, yapısına ortak sahip çıkacağımıza HDP adına inanıyorum ve hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

KARALAR: BU TABLOYLA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar ise parti gruplarının temsilcilerinin konuşmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Karalar, “Bu Seyhan için, adana için çok önemli bir tablo. Adana buna ihtiyaç duyuyor. Adana bir dönem için sanayileşmede ikinci büyük kentti. Milli gelirde de İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük kentiydi. Adana, Türkiye’nin her tarafından gelen insanlarımıza, kardeşlerimize aş veren, barındıran bir kentti. İşçisi, memuru mutlu, sanayisi, ticareti olan, esnafı mutlu bir kentti. Ne yazık ki böyle bir Adana yok. Bunun bu noktaya gelmesinin çok nedenleri var ama önemli nedenlerden bir tanesi de seçilmişlerle atanmışların belki de çok ayrı çalışmaları, Bir bütünlük içerisinde Adana’nın faydasına çalışmamaları oldu. Bir sorumluluk içerisinde olmamızdan duyduğum müthiş memnuniyetimi belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki bu Meclis tablosuyla çok güzel işler yapacağız. Özellikle Seyhan’ımızı yaşanabilir, insanların parayı burada kazanıp yine burada Seyhan’da yaşadığı bir ilçe haline getireceğiz. Bu çok önemli. Çünkü, Seyhan Adana’dır. Adana’nın kendisidir. Adana burada şekillenmiştir. Tarih de buradadır, her şey buradadır. Biz Şişli gibi, Çankaya, Beşiktaş gibi olalım değil, herkesin bizi örnek alacağı bir ilçe oluşturma iddiasında olmalıyız. Yani Türkiye Seyhan’ı örnek almalı, ‘Biz Seyhan’ı örnek alıyoruz’ dedirtmeliyiz. Biz bunu yapabiliriz. Huzur, refah çok önemli. Sevgi saygı ve çalışkanlıkla bütün sorunların üstesinden geleceğiz inşallah” diye konuştu.

 

BAŞKANVEKİLLERİ VE KATİP ÜYELER SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantının devamında yapılan seçimlerde meclis katipliğine asil üye olarak CHP’li Yasemin Çelik ve MHP’li Şehmus Uçar, yedek üyeliklerine de CHP’li Bayram Bilgin ve MHP’li Nurol Feda İnep seçildi. Meclis 1. Başkanvekilliği görevine Yusuf Akıncı’nın, 2. Başkanvekilliğine de CHP’li Hakan Burç’un seçildiği oturumda, Encümen üyeliklerine de CHP’li Elif Uzun, Ulaş Toros ve MHP’li Enver Kutlu Sönmez seçildi.