Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Kenan Evren Bulvarı’nın adının değiştirilip yerine Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal’in adının verilmesini önerdi. 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in adını taşıyan bulvarın Adana’ya yakışmadığını belirten Bulut, “Adana’da 12 Eylül’ün izini Yaşar Kemal’le silelim.  Yaşar Kemal Bulvarı Adana’ya yakışır” dedi.

 

“ÇUKUROVA ÖKSÜZ KALDI”

CHP Adana İl Başkanı Bulut, yaptığı açıklamada geçtiğimiz cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ve pazartesi günü toprağa verilen Türk edebiyatının büyük ustası Yaşar Kemal’i ifade etmeye sözcüklerin yetmeyeceğini söyledi.

“Çukurova’yı en iyi tanımlayan yazar” olarak bilinen Yaşar Kemal’in yaşama vedasıyla dünya edebiyatının öksüz kaldığını vurgulayan Bulut, “Ulu Çınar Yaşar Kemal insanları dinine, diline, ırkına bakmadan sevmesini bilen güzel bir insandı. Yaşamı boyunca zulüm görenlerle, hakkı yenenlerle, sömürülenlerle, acı çekenlerle, yoksullarla birlikte olan, sadece insana yapılan eziyetlere öfke duyan sevgi adamı Yaşar Kemal’in vedasıyla Çukurova ve dünya edebiyatı öksüz kaldı” dedi.

 

“VEFA BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ”

Türkiye’nin aydınlık insanlarının Yaşar Kemal’i unutturmayacağının altını çizen Bulut, Adana’nın da Yaşar Kemal’e vefa borcu olduğunu kaydetti.

‘Büyük Usta’nın adının yaşatılması için belediyelere ve meclis üyelerine çağrıda bulunan Bulut, “Gelin 12 Eylül askeri darbesini hatırlatan Kenan Evren Bulvarı’nın adını Yaşar Kemal Bulvarı olarak değiştirelim. Hem Büyük Usta’ya vefa borcumuzu ödeyelim, hem de Adana’dan 12 Eylül’ün izini silelim. Yaşar Kemal Bulvarı Adana’ya yakışır” diye konuştu.

 

AKP’YE ÇAĞRI: SAMİMİYSENİZ DESTEK VERİN

Darbe karşıtlığının sözde kalmaması gerektiğinin altını çizen Bulut, AKP iktidarının ve AKP’li milletvekillerinin darbe dönemlerinin kapandığı yönünde açıklamalar yaptığını anımsattı.

Bulut, “Bu açıklamalarınızda samimiyseniz 12 Eylül’ün mimarı Kenan Evren’in adının Adana’dan silinmesi için bu teklife destek verin. Edebiyatın siyaseti olmaz” şeklinde konuştu.