BAĞIMSIZLIK SAVAŞÇISI

Bulut, CHP Adana İl Başkanlığı’nda İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç ve İl Gençlik  Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu ile birlikte Uğur Mumcu’nun 22. ölüm  yıldönümü nedeniyle  yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet gazetesi yazarı Mumcu’nun bağımsızlık savaşçısı olduğuna vurgu yaptı.

 

KARANLIĞA KARŞI SAVAŞIN EN ÖNDEKİ NEFERİ

Mumcu’nun karanlığa karşı savaşın en öndeki neferlerinden biri olduğunu belirten Bulut, “Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 22. yıldönümüne sevgi ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

 

ÖDÜNSÜZ DEVRİMCİ

Mumcu’nun aydınlanma devrimini özümsemiş ödünsüz bir devrimci olduğuna dikkati çeken Bulut, Mumcu’nun bir devrim meşalesi gibi, gericiliğin, tutuculuğun, sömürünün, yolsuzluğun ve cinayetlerin üstüne giderken bu uğurda canını da feda ettiğini kaydetti.

 

ASIL HEDEF MUSTAFA KEMAL’İN İZİNDEKİ AYDINLANMA YANLILARI

Karanlık ellerin asıl hedefinin Mumcu’nun şahsında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeki aydınlanma ruhu ve aydınlanma yanlıları olduğunu savunan Bulut, “Uğur Mumcu’nun katledilmeden önce kaleme aldığı her yazı, yazdığı her kitap bugün çok çok daha iyi anlaşılıyor. Araştırma gazetecilik denilince akla ilk gelen isim olan Uğur Mumcu, o yıllardan bugünleri görmüş, halkı gerçek tehlikeye karşı uyarmayı kendine görev bilmişti. Mumcu’nun bize ne anlatmak istediğini, neden hain bir pusuyla katledildiğini şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Meğer Mumcu, bize hep bu günleri anlatıyormuş. Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının tartışılacağı günlerin geleceğini, Mustafa Kemal’in armağanı olan bağımsızlığın tehlikede olduğunu, ülkemizin bir gün Ankara dışındaki merkezlerden yönetileceğini anlatmaya çalışıyormuş meğer” şeklinde konuştu.

 

MUMCU’NUN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI

Uğur Mumcu’nun binlerce şehidin kanıyla sulanmış vatan toprakları üzerindeki hain emellerini afişe ettiğini ve Mumcu’nun bugün ne kadar haklı olduğunun açık bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, şöyle konuştu:

“Daha o günlerden bugünü tarif eden Uğur Mumcu’nun katillerinin ortaya çıkarılmayışının nedenini de çok iyi anlıyoruz. Kuvayimilliye ruhuyla Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesiyle işgal güçlerinden temizlenen vatan topraklarının, aynı ruhla korunabileceğini öğretti bize Uğur Mumcu.  Mustafa Kemal'den armağan olan bağımsızlığı yarınlara aktarabilmek için canını feda eden kalpaksız kuvaimilliyeci Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız.”  

 

KARANLIK DAĞILACAK, AYDINLIK HÜKÜM SÜRECEK

Karanlık bir gün mutlaka dağılacağını ve aydınlığın döneminin başlayacağını dile getiren Bulut, “Bu savaşımda mücadeleden vazgeçmeyecek, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, Uğur Mumcuların, Ahmet Taner Kışlalıların, Bahriye Üçokların, Mustafa Fehmi Kubilayların yolundan ayrılmayacağız.  Nazım'ın dediği gibi ‘Elini kolunu sallayarak dolaşacak bu güzelim memlekette hürriyet.’ Yüreklerimizi meşale gibi aydınlatan yürekli gazeteci Uğur Mumcu'yu saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

Bulut basın açıklamasının ardından Av. Rukiye Çinkılıç ve Mustafa Arıkanoğlu ile birlikte Uğur Mumcu’nun fotoğrafının önünde aydınlığın simgesi olan mumları yaktı.