Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, 7 Haziran genel seçimlerinde sandıktan çıkan halk iradesine Saray’ın darbe yaptığını söyledi. Bulut, “Bir Genelkurmay Başkanının internette yayınladığı yazı darbeyse Sarayın sandıktan çıkan iradeyi yani koalisyon hükümetinin kurulmasını engellemesi açık bir darbedir” dedi.

CHP Adana Milletvekili adayı Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, Çukurova İlçe Başkanı Yüksek Erdoğan ve milletvekili adayı Av. Rukiye Çinkılıç’la birlikte Niğdeliler Evi’nde işadamlarıyla bir araya geldi.

“AYRIŞTIRMA POLİTİKALARI İKTİDAR HESABININ ÜRÜNÜ”

Binlerce yıl boyunca kardeşçe yaşayan, farklı etnik kökenlere sahip, farklı dinlere inanan,  farklı dilleri konuşan insanların farklılıklarının bugün ayrıştırıcı unsur olarak kullanıldığını belirten Bulut, gelişmiş batılı ülkelerde farklılıkların toplumun zenginliği olarak kabul edildiğini vurguladı. Bulut, “Bu ayrıştırma politikalarının bir iktidar hesabı olduğunu iyi bilmek gerekiyor” diye konuştu.

 

“7 HAZİRAN’LA 1 KASIM SEÇİMLERİ ARASINDA ÇOK FARK VAR”

7 Haziran öncesi Türkiye’yle 7 Haziran sonrası Türkiye’nin aynı olmadığının altını çizen Bulut, 1 Kasım’da sandıktan çıkacak sonucun da aynı olmayacağını kaydetti. Türkiye’de toplumun sağduyusunun ve reflekslerinin güçlü olduğuna işaret eden Bulut, “Halkımız iki seçim arasındaki farkı sandıkta gösterecek” şeklinde konuştu.

“KOALİSYONA ENGEL OLMAK AÇIK BİR DARBEDİR”

AKP iktidarının yakın geçmişte Genelkurmay Başkanı tarafından internet ortamında yayınlanan bir yazısını darbe olarak kabul ettiğini anımsatan Bulut, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan koalisyon görüşmeleri sürecine dikkati çekerek, “Eğer bir yazı darbeyse 7 Haziranda sandıktan çıkan iradeyi engellemek de darbedir. Saray’ın koalisyona engel olması açık bir darbedir. Halkın iradesine karşı sarayın baskısının galip gelmesidir” ifadelerini kullandı.

“HUKUK SİSTEMİNDEKİ DARBECİ KURUM VE KURALLAR CHP İKTİDARINDA SİLİNECEK”

Sol görüşte farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiğini dile getiren Bulut, CHP’nin de ayrıştıran değil bütünleştiren, toplumun tüm kesimlerini din, dil, renk gibi farklılıklarına göre ayırt etmeden kucaklayan bir parti olduğunun altını çizdi.  “Darbelerle hesaplaşacağız” diyerek iktidara gelenlerin, bugün iktidarlarını korumak için darbe hukukunun tüm baskıcı araçlarından yararlandığını aktaran Bulut, “CHP iktidarında hukuk sistemimizden darbeci kurum ve kurallar silinecek, darbe düzeninden istifade edenlerin iktidarına ve kirli ayrıştırma politikalarına son verilecek” dedi.