Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu’nun Uğur Mumcu Meydanı’nın tahsisiyle ilgili olarak aynı gün verdiği iki farklı kararın hukuksuzluğun ve baskının bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

KAMUOYU RAHATSIZ

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ve Adana’da hukuku yok sayan uygulamaların kamuoyunda rahatsızlık yarattığını vurguladı.

Genel seçimler öncesinde siyasi partilerin ve bağımsız adayların düzenledikleri mitinglerin demokratik bir hak olduğunu belirten Bulut, 7 Haziran seçimleri öncesinde miting düzenlemek için yasal başvurularını yapan Vatan Partisi’ne Uğur Mumcu Meydanı’nın önce tahsis edilip sonra tahsisin iptal edildiğini anımsattı.

HUKUKSUZLUĞUN VE BASKININ GÖSTERGESİ

Vatan Partisi yetkililerinin itirazı sonucunda da Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu’nun 26 Mayıs 2015 tarihinde (dün) 2015/16 sayılı kararla bu kez Uğur Mumcu Meydanı’nı  aynı gün Cumhurbaşkanı’nın Halkla Buluşma Programına, akşam saatlerinde de Vatan Partisi Mitingine tahsis ettiğini belirten Bulut,  kararın ilk sureti imzalandıktan sonra Saadet Partisi’nin temsilcisinin cep telefonuna gelen mesaj doğrultusunda kullandığı oyu değiştirmek istemesi üzerine alınan ek bir kararla Vatan Partisi’ne yapılan tahsisin iptal edildiğini aktardı.

“HUKUK HERKESE EŞİT OLMALIDIR”

Ek karara İlçe Seçim Kurulu Başkanıyla CHP’li ve MHP’li üyelerin muhalefet şerhi düştüğünün altını çizen Bulut, “İmzalanmış olan bir kararın değiştirilmesi açıkça hukuksuzluktur. Bir üyenin cep telefonu mesajı doğrultusunda imzaladığı kararı değiştirmesi de baskının açık bir göstergesidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm siyasi partiler seçimler öncesinde propaganda hakkını kullanabilmelidir. Bu hakkın engellenmesi aynı zamanda demokrasiye de aykırı bir durumdur. Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda seçim mitingleri yapması ayrı bir tartışma konusuyken böyle verilmiş kararların tekrar düzeltilmesi devletin saygınlığına, Cumhurbaşkanlığı makamına ve seçim sonuçlarının tartışmalı hale gelmesine neden olmaktadır. Hukuk herkese bir gün mutlaka lazım olur ve hukuk herkese eşit olmalıdır” diye konuştu.