Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin yaptığı açıklamalarla havanda su dövdüğünü söyledi.  Basın özgürlüğünü “yandaşlık” olarak algılayan AKP’nin, medya kuruluşlarını baskı altına alıp manşet attırma sevdasının İl Başkanı Fikret Yeni tarafından itiraf edildiğini belirten Bulut, “Haklısınız Sayın Yeni; baskıyla fotokopi manşetler attıran hep il başkanı olduğunuz AKP’nin kendisidir” dedi.

Saray ve padişahlık özlemiyle diktatörlük rejimini CHP’nin değil AKP’nin yaşama geçirmeye çalıştığının altını çizen Bulut, “Bugün Anadolu evlatlarının ülkeyi yönetebilmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman için Anadolu’ya yönelmesi sayesinde olmuştur” diye konuştu.

AKP’nin reform adı altındaki uygulamalarıyla halkı yoksullukla terbiye etmeye çalıştığını ifade eden Bulut, “Bu duruma reform diyorsanız reformunuz batsın” şeklinde konuştu.

AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adana’da aldığı sonuçlardan da habersiz olduğunu belirten Bulut, “Notu siz değil halk verir Sayın Yeni. 30 Mart’ta Adana’da AKP’nin aldığı sonuçlara bir kez daha bakmanızı öneririm” dedi.

AKP İl Başkanı Yeni’nin yaklaşan genel seçimler öncesinde CHP’de oluşan sinerjiden duyduğu rahatsızlık nedeniyle CHP’ye sataşmaya çalıştığını vurgulayan Bulut,  “Kaçış yok. CHP’den daha çok rahatsızlık duyacaksınız” ifadelerini kullandı  

Yeni’nin yaptığı açıklamalarla şov yapmaya çalıştığını kaydeden Bulut, “Tekrar ediyorum Sayın Yeni, Adanalılar’ın hamasi nutuklara karnı tok. Adana’nın sırtındaki en büyük kambur olan hafif raylı sistem neden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmedi? Açıklamanızda 13 yıllık AKP iktidarının yatırımları olarak sıraladığınız projelerden hangileri tamamlanmış durumda?” sorularını yöneltti.

“DİKTA MESELESİ”

AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin dün yaptığı açıklamalara yanıt veren CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 13 yıldır tek başına iktidar olan AKP iktidarının eleştiri yapan herkesi darbe yanlısı olmakla suçlayıp Cumhuriyete ve demokrasiye asıl darbeyi kendisinin yaptığının altını çizdi.

Bulut, Yeni’nin CHP’ye yönelik dikta suçlaması için de “Haklısınız Sayın Yeni, Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırıp, padişahlık ve saray özlemi içinde Başkanlık sistemini hayata geçirmek için muhalif tüm sesleri susturmaya yönelik uygulamalar size göre ‘dikta’ değil.  Sizin anlayışınızda olsa olsa ‘demokrasinin doruk noktası’dır. Uluslararası kamuoyu bile Türkiye’deki iktidar sarhoşluğunun diktatörlükten bir farkı kalmadığını söylerken herhalde AKP’yi değil CHP’yi kastediyordu(!) Var olan anayasayı tanımadığını açıkça meclis kürsüsünden söyleyen de herhalde AKP’nin değil CHP’nin bakanıydı ” diye konuştu.

‘ANADOLU EVLATLARI BUGÜN ATATÜRK SAYESİNDE ÜLKEYİ YÖNETİYOR’

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yönünün “her zaman için Anadolu” olduğunun altını çizen Bulut, “Bugün ülkeyi Anadolu evlatlarının yönetmesinin başlangıcı da, AKP’nin adını silmeye çalıştığı Büyük Önder Atatürk’ün bu bakış açısıdır. Saray özlemi içinde olanlar, tarihe bakarak Anadolu evlatlarının Osmanlı’daki konumunu açık bir şekilde görebilirler” ifadelerini kullandı.

“REFORM SAFSATASI”

AKP iktidarının ‘reform’ adı altında yaşama geçirdiği uygulamalarla halkı devlete adeta düşman ettiğinin altını çizen Bulut, bu nedenle toplumsal barışın bozulduğunu ifade etti. Bulut, “Sayın Yeni, mensubu olduğunuz partinin yarattığı yandaş elit kesim dışında kalan halkın açlık sınırının altında yaşamasına, onların dini inançlarını ve masum duygularını istismar edip yoksullukla terbiye etmeye reform diyorsanız batsın sizin reformunuz” şeklinde konuştu.

“STADYUM İNŞAATININ RUHSATSIZ OLDUĞUNDAN HABERDAR MISINIZ?”

Adanalıların, iktidar partisi AKP tarafından verilen sözlerin tutulup tutulmadığını gayet iyi bildiğini vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Bulut, TOKİ Arena Stadı inşaatının ruhsatsız olarak başladığını, geçtiğimiz günlerde de paralarını alamayan işçilerin iş bıraktığını anımsatarak, “Tıpkı kaçak saray gibi stadyum inşaatının da ruhsatsız başladığından haberiniz var mı Sayın Yeni. Hariçten gazel okuyan bu durumda kim oluyor” diye sordu.

“TURİZM İTİRAFI”

Yeni’nin “Bakanlığımızın destekleri ve projeleri ile Adana’mızın çevresindeki toprak altında kalmış birçok tarihi eser gün yüzüne çıkarılmasıyla bölgemiz cazibe merkezi olmaya başlayacaktır” şeklindeki sözleriyle Adana’nın turizmdeki durumunu açık bir şekilde itiraf ettiğine işaret eden Bulut,  hızlı tren konusundaki “Kırşehir Ulukışla arası yüksek hızlı tren için etüt çalışmaları tamamladı. Adana’ya doğru hızlı tren seferleri için çalışmalar sürmektedir” sözlerinin de yine itiraf niteliğinde olduğunu kaydetti. Bulut, “Sayın Yeni kendi kendini yalanlıyor” dedi.

“AKP’NİN ADANA’YA KÖR BAKTIĞI TESCİLLENDİ”

Fikret Yeni’nin yaptığı açıklamada dönemin Başbakanı tarafından söz verildiği halde Adana Hafif Raylı Ulaşım Sisteminin Ulaştırma Bakanlığı tarafından neden devralınmadığıyla ilgili bir tek sözcük bile kullanmadığına dikkati çeken Bulut, bunun suçluluk psikolojisinin göstergesi olduğunu kaydetti. Bulut, “AKP’nin Adana’ya kör baktığı bir kez daha tescillendi” diye konuştu.

“YENİ, ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI’NI GÖRMEZDEN GELİYOR”

Yeni’nin yaptığı açıklamada Çukurova Bölgesel Havalimanının açılmasının Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına neden olup olmayacağına bir açıklık getirmemesinin de manidar olduğunu ifade eden Bulut, “AKP’nin İl Başkanı Şakirpaşa Havalimanı’nı görmezden geliyor. Daha doğrusu Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılıp kapatılmaması O’nun da AKP iktidarının da umrunda değil. İşte AKP’nin hizmet anlayışı” diye konuştu.

“YEREL SEÇİM SONUÇLARINDAN HABERDAR MISINIZ?”

Adana’da 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerden çıkan sonuçların Adanalıların AKP belediyeciliğine bakış açısının açık bir göstergesi olduğunun altını çizen Bulut, CHP’li Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyelerinin sadece bir yıllık süre içinde gerçekleştirdiği hizmetleri görmemek için kör olmak gerektiğini söyledi.  

Bulut, “AKP belediyeciliği Sayın Fikret Yeni’nin dediği gibiyse AKP Adana’da neden Seyhan’ı, Karataş’ı, Sarıçam’ı, Kozan’ı, Yumurtalık’ı kaybetti? Sayın Yeni, yerel seçim sonuçlarından da haberdar değil sanırım” şeklinde konuştu.

“HAVANDA SU DÖVÜYOR”

AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin şov yapmaya çalıştığını belirten CHP Adana İl Başkanı Bulut, Yeni’nin havanda su dövdüğünü söyledi. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde Adana’da CHP’de oluşan sinerjiden rahatsız olan Yeni’nin hamasi söylemlerle CHP’ye sataşmaya çalıştığını vurgulayan Bulut, “Daha önce de söyledim, bir kez daha söylüyorum; Adanalılar’ın hamasi nutuklara karnı tok Sayın Yeni. Söylediklerinize siz inanıyor musunuz? CHP’nin ayak seslerinden daha çok rahatsız olacaksınız.  Notu siz değil halk verir” diyerek sözlerini tamamladı.