BULUT’UN ÖNÜNE KONULAN LİSTEDE KİMLER VAR?

Edinilen bilgilere göre; CHP Adana İl Başkanlığına atanan Burhanettin Bulut’un dün önüne iradesi dışında oluşturulan bir liste konuldu. Bu listede, Nazlı Pınar Ünlü, Melike Aydoğan, Gökhan Yağ, Şahin Yeter, Ali Doygun, Hakan Senlibilek, Hikmet Güneş, Abeydulluh Kolcu, Edip Gedik, Selçuk Esmen, Işık Bozkurt, Nalan Yağmurlu, Emrah Kozay, Necati Kozik, Bülent Avcu, Serdar Biçan, Cihangir Tümtürk, Metin Sayılıkan, Oktay Baysal, Erdal Biber, Zeki Eren, Mustafa Karakuş, Halit Atik, Mahmut İnci, Ali İhsan Türkmen, Metin Dağtekin, Süleyman Demiray, Ali Kantoz, İbrahim Kanay, Hüseyin Alp yer aldı.

 ALİ DEMİRÇALI’DAN LİSTEYE MÜDAHALE

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın da listeye müdahale edip kendine yakın bir isim olduğu belirtilen Ceyhanlı Yusuf Fidan’ı listedeki Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, eski ZMO Adana Şube Başkanı Şahin Yeter’in yerine yerleştirmek istediği iddia ediliyor. Demirçalı’nın dışında başka odaklardan da Bulut’un önüne konulan listeye müdahale edilmeye çalışıldığı iddialar arasında.

 

BULUT HER AN GÖREVİ BIRAKABİLİR

Hareketsiz hale getirip adeta bir cenderenin içine sıkıştırılmaya çalışıldığı belirtilen çiçeği burnunda İl Başkanı Bulut’un, yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle adeta çileden çıktığı ve bu nedenle görevi resmen teslim almadığı ileri sürüldü.

Göreve atandığı andan itibaren parti tabanında kabul gören, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alan, bugüne kadar adı ihale, rant gibi şaibeli hiçbir işe karışmamış, genç, dinamik, çalışkan bir isim olarak öne çıkan Bulut’un, parti içindeki kısır çekişmelerden dolayı görevi her an bırakabileceği belirtiliyor.

 

PARTİLİLER DE TEPKİLİ

CHP’nin iktidar olamamasının en önemli nedenlerinden birinin bu tür kısır çekişmeler olduğunu dile getiren partililer ise CHP’yi ve CHP’nin ilkelerini benimseyememiş bu tür kişilerin partiden temizlenmemesi halinde CHP’nin hiçbir zaman iktidar olamayacağı görüşünü dile getiriyor. 
(Gündemadana.com)