Çukurova Belediyesi’nin hayvanlar için oluşturduğu doğal yaşam alanında HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ve KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ile bir araya gelen CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görevi ve yaşamı boyunca hayvanların yaşamını koruyacağına ve Hayvan Hakları Yasası için destek vereceğine yönelik protokolü imzaladı. Bulut, yavru köpeğin işkence görerek ölmesiyle tekrar gündeme gelen Hayvan Hakları Yasası’nın da CHP tarafından daha önce önerildiğini ve iktidar tarafından reddedildiğini hatırlattı.

EĞİTİM VE YASAYLA ENGELLEYECEĞİZ

Türkiye’yi ayağa kaldıran yavru köpeğin patileri ve kuyruğu kesilerek işkenceye uğraması olayını canilik olarak niteleyen Bulut, “İşkenceyi, vahşeti hangi canlıya yapıldığına göre ayıramayız. En az insanlara yapılmış gibi cezalandırılmalıdır. Onlar bizim yaşam paydaşımız ve onların da yaşam hakkına sahip çıkmalıyız. Bu bölgede güvercin besleme yaygındır. Ben de güvercin besledim. Bir hayvan dostu olarak savunmasız canlılara yapılan caniliği aklım almıyor” dedi. CHP’li Bulut, “Hem eğitimle hem de yasal düzenleme ile hayvan dostlarımızın da yaşamını güvence altına alacağız” diye konuştu.

“BULUT’A GÜVENİYORUZ”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık da Bulut’un bu yaklaşımından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi verdi. Çıtırık, 5199 sayılı yasa gereği görevini yapmayan belediyelere de idari yaptırım gerektiğini söyledi. KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ise hayvanlara karşı işlenen şiddet suçlarının bugün uygulanan idari para cezası ile önlemeyeceğini belirterek, “Yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır. Biz Burhanettin Bulut’un bir hayvan dostu olarak parlamentoda hayvanların yaşamını savunacağına güveniyoruz ve inanıyoruz” diye konuştu.