Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili aday adayı Orhan Büyükkardeş, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan İlçe örgütlerine bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Karataş İlçe Başkanı Ersan Aygün’ü kalabalık bir partili grubu eşliğinde ziyaret eden Büyükkardeş, partililerinin yıllardır beklediği olayın önseçim olduğunu vurgulayarak, “Karataş’ta bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İlçe başkanımıza ve siz değerli partililerime göstermiş oldunuz ilgi için teşekkür ediyorum. Her ne kadar üye yapılanması pek sağlıklı olmasa da, Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, partimiz için yıllardır beklediğimiz bir olay bu ön seçim.  Pek eşit koşullarda bir yarış olacağını düşünmüyorum. Çünkü bazı birleşmeler ve kurumlarının destek verdiği adaylar, bloklaşmalar ve birleşmeler olacak. Yani yapılacak bu yarış adil olmayacak gibi görünüyor. Bu da bizi üzüyor.  Ben ise böyle bir olaya karşıyım ve girmem. Tüm bunlara rağmen üyelerin hür iradelerini kullanmalı ve adaletli bir ön seçim olmalı. Bunu da bizler belirlemeliyiz.” dedi.

YUMURTALIK VE CEYHAN’DA BÜYÜK İLGİ

Adana Milletvekili aday adayı Orhan Büyükkardeş Yumurtalık ve Ceyhan teşkilatları ziyaretlerinde Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit ve Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt ve yöneticiler ile fikir alışverişinde bulundu.

“NEDEN ADAY OLDUM”

Artık bundan sonra slogan olarak “Ben değil, Biz olmalıyız” ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Büyükkardeş, “Bunun yollarını bulmamız lazım. Çünkü bizlerin CHP’den başka sığınacak yerimiz yok. Gerçek partililerin adayı olarak seçilmek isterim.  Ben daha önce de milletvekili ve Çukurova Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştum. Partimde üniversite yıllarımda öğrenci liderliğim var. Ayrıca 30 yıllık delege geçmişim var. 

Çukurova’mız bir tarım cenneti. Ancak tarımı hala Atadan kalma yöntemlerle yapıyoruz. Verimli topraklarımızı çok kötü kullanıyoruz. Pamuk artık yok. Buğday, mısır ve narenciye üretiyoruz. Tarım- Sanayi bütünleşmesini mutlaka sağlamalıyız. Deniz, Orman, yayla ve göllerimiz var ama sadece seyrediyoruz. Karataş bir turizm bölgesi ve deniz kenarında olmanıza karşın hala bir ulaşımınız yok. Ören yerlerimiz ve kalelerimiz çok ama bunları tam olarak ortaya çıkaramayınca turist çekemiyoruz.

“SEÇİLEN İNSANLARI ONAYLAMAK ZORUNDA BIRAKILDIK”

Bugüne kadar parti içinde ve dışında vermiş olduğum demokratik mücadelelerimin birikimini, deneyimimi ilimizin ve Türkiye’nin sorunlarını çözmede kullanmak için aday olduğunu vurgulayan Orhan Büyükkardeş,” Bu güne kadar yapılan seçim yöntemlerinin sonucunda seçmen olmadığımız halde seçmen gibi davranmamamızı sağladılar. Seçilen insanları bizde onaylamak zorunda bırakılıyoruz. Az da olsa dahi önseçimde iyi bir yöntemle Temayül yoklamasıyla.  Örgüt denetiminde bile olsa, bir yarış ve heyecan olacak.  Bu undan da partimiz kazanacak. Oy kullanan vatandaşımızda seçmen olduğunu hissetmiş olacak.

HEDEF NE OLMALI?

Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde hedeflerini de ortaya koyan Büyükkardeş, “CHP’nin öncelikleri benimde önceliğim olmalı.  Nedir bunlar: İnsandır, Dili dini, ırkı ne olursa olsun insan odaklı bir bakış, Demokrasidir, Yurtseverlik, Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesini korumaktır, Ahlaktır, Hoşgörüdür, Katılımcılıktır, Onurlu çalışma hakkıdır, Sürdürebilir hızlı ve dengeli kalkınmadır, Herkese eğitim, Özgün ve Çağdaş bir kültürdür, Herkes için sağlık, Yoksullukla mücedele, Cinsiyet eşitliği, Yenilikçilik, Çevreye duyarlılık.

Bu nedenle vekilinizi seçerken çok i,yi değerlendirmeniz gerekmektedir. Nasıl ki; kızımızı verirken, karşı aileyi ve damadı araştırıyorsanız, aynı şekilde çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için seçeceğiniz vekilinde aynı duygularla araştırmalısınız. Bu tanıdık, buna işimi yaptırırım, mantığıyla seçeceğiniz insanlarımıza uzun sürede kimseye bir faydası olmaz. Bize lazım olan donanımlı sevilen., sayılan, işinde başarılı, evinde iyi bir aile reisi, yalan dolan ve sahtekarlıkla işi olmayan, Biz demeyi becerebilen, dik durabilen kişi ya da kişilerden adaylarımızı seçmeliyiz. Sonrasında ise Türkiye’de her şeyin düzeleceğine inanıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.