Adanahabermerkezi.com
Murat BERHUN - Yorum Haber

Uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aytaç Durak, görevden geçici olarak el çektirildikten sonra Başkanvekili koltuğuna oturan Zihni Aldırmaz ve son seçimde Aytaç Durak'ın da desteğiyle  seçimi kazanarak Başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Sözlü. 
Bu 3 isim belki de ilk kez yan yana geldiler.
Fotoğraf bu açıdan önemliydi. Ancak daha da önemlisi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Başkanı olduğu Belediyede, bu haberin servis ediliş biçimiydi. Zira katılımcılar arasında Hüseyin Sözlü ve Zihni Aldırmaz yazılırken, Aytaç Durak'ın adının yazılmaması, yok sayılması dikkat çekti. Adana'da başarılı bulunur veya bulunmaz, Aytaç Durak bu kentte uzun yıllar Başkanlık etmiş ve 4 yıl haksız yere (86 müfettişin soruşturmaları sonucu hiçbir suç isnat edilemedi)  görevden el çektirilmişti. Yaptıkları iyi veya kötü şeyler tartışılır ancak bu kentte Belediye Başkanlığı yaptığı gerçeği değiştirilemez. Cenazede olupta adının yazılmaması ve yok sayılması, ona hakaret değil, anca ve anca, ona yapılan haksızlıklara bir yenisinin daha eklenmesiydi.
 

İşte Adana Büyükşehir Belediyesince servis edilen bültenin tam metni;

Nermin Akray 37 yıllık görev yerinden son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir Belediyesi ‘Nermin Ablası’na veda etti

Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray, vefatının ardından 37 yıllık görev yeri olan Adana Büyükşehir Belediyesi önünde mesai arkadaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yakalandığı amansız hastalıkla bir süredir mücadele eden ve Perşembe günü yaşama gözlerini kapayan Akray’ın cenazesi, Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi bina önünde dün düzenlenen törenin ardından Asri Mezarlığı’na defnedildi

AKRAY, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yürütmekteyken 2017 yılında emekli olan ve kısa bir süre önce amansız bir hastalığa yakalanan Nermin Akray’ın Perşembe günü gelen vefat haberinin ardından dün, Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi bina önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokrat ve personellerinin yanı sıra Akray’ın dost ve sevenleri katıldı.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN HEP MEMNUNİYET DUYDUK”

Düzenlenen törende Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Akray’ın Adana Büyükşehir Belediyesi’nde önemli görevler üstlendiği ve mesai arkadaşları ile her daim uyumlu çalışarak tüm belediyenin ‘Nermin Ablası’ olduğunu belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Nermin Akray’la çalışmaktan her daim memnuniyet duyduğunu belirtirken kendisinin emekli olmaması noktasında Akray’a ısrar ettiğini söyledi.

Törenin sonunda Başkan Hüseyin Sözlü ve Akray’ın uzun yıllar birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları tabutuna güller döktü. Törenin ardından Akray’ın cenazesi Asri Mezarlığı’na defnedildi.