Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanlığı’nca Yeşilevler Mahallesi’nde Miting düzenlendi. Binlerce kişinin iştirak ettiği mitinge Ceyhan Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Meclis üyesi adayları ile binlerce vatandaş katıldı.

SÖZLÜ "PKK OLİMPİYATLARINDAN RAHATSIZLIK DUYMAYANLAR TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI YASAKLIYOR"

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 21 Martlarda PKK olimpiyatlarına izin verenlerin Türkçe olimpiyatlarından rahatsızlık duymasının altında yatan nedenin Türk olan her şeyden rahatsızlık duymalarını yattığını söyledi.

 Sözlü,  Yeşilevler Mahalle mitinginde yaptığı konuşmada, kendi dönemlerinde belediyeleri rant belediyeleri olmaktan kurtaracaklarını, belediyeleri rant belediyeciliğin kurbanı yapmayacaklarını ifade ederek,"Seyhan'da ve diğer ilçelerde çağdaş,  modern belediyeciliğin en güzelini gerçekleştireceğiz. Yeni imar alanları açmayacağız. Mevcut alanlarda kendi içerisinde imar düzenlemeleri yapacağız. Kentsel dönüşümün itici gücünden yararlanacağız. Yeşilevler, Gazipaşa ve Ziyapaşa Bulvarları ekseninden daha güzel olacaktır” dedi.

  Sözlü, Başbakanın Erzurum konuşmasında Fettullah Gülen Cemaati tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatlarını yaptırmayacakları açıklamalarına da değinerek, “İki yıldır Diyarbakır’da PKK tarafından gerçekleştirilen kutlamalarda bölücü başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu okutuyorlar. Askerlerimizi şehit eden Cemil Bayık’ı canlı yayında konuşturuyorlar.  PKK Olimpiyatlarından rahatsız olmayanlar Türkçe Olimpiyatlarını yasaklıyorlar. İnşallah seçilirsek Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacağız. Gelin engelleyin, nasıl engelleyeceksiniz?” diye konuştu.


ÇALIŞKAN’DAN 4 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, binlerce kişiye hitap ederken her zaman halkın yanında ve taleplerinin arkasında olduklarını söyledi. Seyhan’ın 3/2’sinin çarpık yapılaşma olduğunu anlatan Çalışkan, Seyhan’da birilerinin yaptığı gibi rantsal dönüşüm değil gerçek anlamda adil ve yerinde kentsel dönüşüm yapacaklarını söyledi. Seyhan’da 4 bölgede afet riskli alanların dönüşümü kanununda faydalanarak kentsel dönüşüm yapacaklarını ifade eden Çalışkan Şöyle konuştu;

“Kentsel dönüşümü TOKİ eliyle değil, afet riskli alanların dönüşümü kanunundan faydalanarak yapacağız. Yerli müteahhitlerle yapabileceğimiz kentsel dönüşümü yüzde 30 – 40 daha ucuz ve kaliteli üretebileceğiz. Biz Kentsel dönüşümde sadece yapılaşmayı yatay gettolaşmadan dikey gettolaşmaya çevirmeyeceğiz. Sosyal ve kültürel dönüşümü de esas alıyoruz. Adil ve eşit hizmet anlayışıyla sosyal barışı da sağlayarak sağlıklı bir neslin oluşmasına katkı vereceğiz. Biz Seyhan’da ilk etapta E-5’in altında (Şehit Duran, Yenibey, Barbaros – Gülbahçesi, Dağlıoğlu Bey Mahalleleri) 2 bölgede ve E-5’in üzerinde (Fatih- Ziyapaşa, Namık Kemal Mahalleleri) 2 bölgede olmak üzere 4 bölgede Kentsel dönüşümü başlatacağız. Burada vatandaşın arsasının üzerinde kaç dairesi varsa birebir o daireyi vereceğiz. Bir vatandaş eğer 100 Metrekare arsası üzerine 3 dairesi varsa biz ona 3 daire vereceğiz. kesinlikle vatandaşı borçlandırmayacağız ve ek para istemeyeceğiz.”

İZGİOĞLU: ADRES MHP’DİR

Mitinde konuşan MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise seçimin önemine dikkat çekerek “Bu seçimden ya parçalanarak ya da birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek çıkacağız. Eğer ülkenin gidişatından memnun değilseniz tek adres var o da MHP’dir” dedi.

YUSUF KANLI’DAN TEŞEKKÜR

Yeşilevler Mahallesinde gerçekleşen ve binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Katılımın ve coşkunun MHP’nin yerel iktidarının habercisi olduğunu belirten Kanlı, seçim haftasında herkesin daha çok çalışmasını istedi