Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, 104 yıl önce Çanakkale’de emperyalizme karşı verilen mücadeleyle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığını kaydetti.

Akay, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale’deki vatan savunmasının, bağımsızlık ve özgürlük uğruna dünyada verilen en önemli mücadelelerden biri olduğuna işaret etti. Çanakkale Zaferi’nin kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Conkbayırı’nda 57.Alay’a “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyerek, savaşın seyrini değiştirdiğini hatırlattı.

Akay, “Vatan toprakları için canları pahasına verdiği mücadeleyle Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren farklı etnik kökenden, inançtan ve yaştan kahramanlarımıza minnet borçluyuz. Verdiği kararlarla savaşın seyrini değiştirip yazılan Çanakkale Destanında büyük pay sahibi olan Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve diğer kahraman şehitlerimizi saygıyla, şükranla anıyoruz” dedi.