Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda ‘Ecdadımız, bayramların coşkusunu, kutsal bir emanet misali, kuşaktan kuşağa bizlere kadar ulaştırmışlardırKurban ibatedi, fakirlerin gıda ihtiyacını temin ederken, zengin fakir kaynaşması gibi sosyal dayanışmayı da sağlar. Müminler bir taraftan Allaha kulluk vazifelerini yerine getirirken, diğer taraftan da insanlara karşı mesuliyetlerini ifa etmiş olurlar. Böylece insanlar arasında sevgi ve kardeşlik hisleri gelişir. Kin ve düşmanlık gibi fertleri birbirinden soğutucu duygular kendiliğinden eriyip gider.’diyerek Kurban Bayramı’nın önemini belirtti.

Başkan Çelikcan “. Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir

Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa barış getirmesini temenni eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Bayramın ülkemize, İslam alemine ve dünya halkına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramda küskünlükler sona ermeli birlik ve beraberlik en üst seviyeye çıkmalıdır.’ diyerek bayramın coşku içerisinde kutlanmasını istedi.