Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki Halk Günü’nde Adanalılarla bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, toplantı öncesi aşure pişirdi, elleriyle aşure dağıttı, Emel Fettahlıoğlu adlı kadının yazdığı şiiri dinledi, ardından salona geçip birlik ve beraberlik mesajları verdi. “Aşure kardeşlik, birlik ve beraberlik anlamına gelir” diyen Çetin, şehit cenazelerinin gelmeye devam ettiğini ve 103 insanın ölümüyle sonuçlanan Ankara katliamının da “göstere göstere geldiğine” dikkat çekerek şöyle dedi:
“EMNİYET UYARMIŞ AMA ÖNLEM ALINMAMIŞ”
“Kimse kimseye yan gözle ve ‘şucu-bucu’ diye bakmasın. Barış için, huzur için herkes particiliği bir kenara bıraksın. Ankara’da Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı yaşandı. Üstelik Emniyet İstihbarat 23 gün önce yani 17 Eylül’de ‘Miting ve benzeri kalabalık ortamlarda canlı bombalar aynı anda patlatılacak’ diye önceden uyarmış ama nedense önlem alınmamış. Teröristler Gaziantep Nizip’ten girip Ankara’ya kadar gitmişler, yolda da birbirlerine ‘Aşkım yol açık’ diye şifreli mesajlar atmışlar.”
“CHP YA TEK BAŞINA YA DA ORTAK OLMALI”
1 Kasım seçimlerine de değinen Başkan Soner Çetin, “hayati bir seçim” ile karşı karşıya olduğumuzu vurguladıktan sonra CHP’nin proje ve önerilerinin hem diğer muhalefet partileri ve hem de iktidar partisi AKP tarafından taklit edilmek istendiğine dikkat çekti. Çetin, “CHP 7 Haziran’dan önce ne önermişse yaklaşık teklifleri, ‘Hayır olmaz’ diyenler bile bugün programlarına almış durumdalar. 1 Kasım bir milattır ve artık CHP ya tek başına ya da koalisyon ortağı olarak hükümette olmalıdır” dedi.