Dünya gazetesi ile ekonomi kanalı cnbc-e’nin ortaklaşa düzenlediği “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 1078 dönüm alanda 15 bini aşkın evin yapılacağı Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşüm için “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü olacak” dedi. Türkiye’ye örnek gösterilecek müthiş bir proje hazırladıklarını belirten Çetin, “Adana’nın en değerli bölgesinde müthiş bir yatırım başlayacak” diye konuştu.

KEBAPÇILAR SOKAĞI, SANATÇILAR SOKAĞI...

Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın yönettiği panelde Başkan Soner Çetin, “Kentsel dönüşüm demek eski binayı yık, yenisini yap demek değildir” dedi ve birkaç ay sonra yıkımlara başlayıp harekete geçeceklerini belirterek şu bilgileri verdi: Kebapçılar Sokağı, Sanatçılar Sokağı, Kültür Sokağı, Barlar Sokağı gibi özel sokaklar, İstanbul Nişantaşı’ndaki gibi 2,5 km uzunluğunda özel alışveriş caddesi  olacak. Meydanları, su oyunları parkı, yeşil alanlarıyla Türkiye’ye örnek gösterilecek bir şehir olacak.”

PAMUKKULE ADANA’YI SEMBOLİZE EDECEK

Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşüm için her şeyin hazır, bir tek Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın imzasının eksik olduğunu ve yakında onayın çıkacağını umduğunu ifade eden Başkan Soner Çetin, “Öyle güzel ve hâkim bir yerde ki Belediye Evleri, burada döner bir bina yapacağız, adı Pamukkule olacak ve Adana’yı sembolize edecek” diye bilgi verdi. Otoparkların yer altında olacağını ve tıpkı metrolarda olduğu gibi yer altında yürüyen yollar yapılacağını belirten Çetin, “Üstte araç çok az olacak, cazibe merkezi olacağız” diye konuştu.

ADINI HALKLA BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ

Belediye Evleri sakinlerinin, kentsel dönüşümden sonra da eskiden olduğu gibi yine aynı büyüklükte ama çok daha kaliteli evlerde oturacaklarının altını çizen Başkan Çetin, “Halkın cebinden ekstra bir kuruş çıkmayacak, 36 ay kira ve taşınma yardımı yapacağız ve en az üç kat değer artışı olacak” diye konuştu. Belediye Evleri’nin adını da değiştireceklerini belirten Çetin, “Reklamcılarla birlikte birkaç seçenek belirleyeceğiz ama son sözü her zaman olduğu gibi yine halk söyleyecek, hangisini uygun görüyorlarsa o Belediye Evleri’nin yeni adı olacak” dedi.