Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin seçimden hemen sonra ziyaret ettiği muhtarlar Mehmet Yakar (100. Yıl), Yemliha Yücel (Belediye Evleri), Mustafa Karaçor (Huzurevleri), Arif Çetin (Yurt), İrfan Kayagüç (Karslı), Cabbar İğde (Beyazevler), Kâzım Tokgöz (Mahfesığmaz), Kemal Çelebi (Toros) ve Yasemin Özer’le (Güzelyalı) tekrar bir araya geldi. Muhtarlıklarda gerçekleşen görüşmeler sırasında daha çok kapalı pazar yeri, yeşil alan düzenlemesi ve spor tesisi yapımı konusunda öneriler geldi.

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Muhtar Mehmet Yakar heyelan bölgesine dikkat çekip pazar yeri isterken Yemliha Yücel kentsel dönüşümün bir an önce başlatılmasının önemini vurguladı. Başkan Soner Çetin B.Evleri muhtarı Yemliha Yücel’e “Biz üzerimize düşeni yaptık, bürokratik sıkıntıların sonuna geldik; top Şehircilik Bakanlığında. İnanın burayı çok önemsiyorum. Bizim en önemli projemiz, kebapçılar sokağı, mücevher alışveriş merkezi, sanatçılar sokağı ile Belediye Evleri kentsel dönüşümü olacak” diye yanıt verdi.

“ARTIK DAHA FAZLA SAHADA OLACAĞIZ”

Karslı MahallesiMuhtarı İrfan Kayagüç’e, “Muhtarlarla iç içe olacağını” daha önce ilan ettiğini hatırlatan Başkan Soner Çetin, Mahfesığmaz Mahallesi Muhtarı Kazım Tokgöz’le görüşmesinde şunları söyledi: Hangi mahallenin, hangi sokağın ne gibi bir sorunu var biliyoruz. Artık sistem kuruldu. Herkes neyi nasıl yapacağını biliyor. Artık daha fazla sahada olacağız. Kimse ‘Bize sorulmuyor, danışılmıyor, görüşümüz alınmıyor’ diyemeyecek; çünkü soruyor, danışıyor ve görüş alıyoruz.

“KİMİ ARASAK KOŞARAK GELİYORLAR”

Başkan Çetin’in gezisinde, muhtarların hizmete ve bürokratlara yönelik iltifatları da bol bol dile getirildi. Belediyede görevli tüm müdürlerin çok çalışkan bir tutum sergilediğini belirten muhtarların söyledikleri özetle şöyle: Başkan yardımcılarımız olsun müdür arkadaşlar olsun, ne zaman arasak karşımızda buluyor, gitsek en iyi şekilde ağırlanıyor, hizmet için bir ricamız olsa anında yerine getiriliyor. Çağırıp ‘Şöyle yapılsa iyi olmaz mı?’ dediğimizde de koşarak geliyorlar.