Bisiklet gösterileri, dans şovları, dinletiler, Adanalı genç grupların müzik konserleri ve çeşitli oyunlarla 3. Portakal Çiçeği Karnavalı’na ciddi katkılar yapan Çukurova Belediyesi, hafta sonu yelken yarışları, binlerce kişinin katıldığı festival yürüyüş korteji ve Bengü konseri düzenledi. Özellikle yürüyüş korteji ve Bengü konseriyle coşkulu binleri buluşturduklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Portakal çiçeği kokan kentin portakal çiçeği karnavalında yer almak bizim için görev olduğu kadar ayrı bir mutluluktu ama elimizin taşın altında olması yetmez; sıra gövdelerimizi karnavalın emrine koymaya geldi” dedi.

KARNAVALDAN BİR DÜNYA MARKASI ÇIKABİLİR

Üçüncü Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılımın bu yıl çok yüksek ve coşkunun olağanüstü olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, karnavalı bu yıl daha kapsayıcı ve etkileyici bulduğunu söyledi. “Hedef artık dünyaya açılmak ve Adana’yı bir dünya markası yapmak olmalıdır” diyen Çetin’in değerlendirmeleri şöyle: İlkine göre ikincisi, geçen yıla göre 3. Portakal Çiçeği Karnavalı fark atmıştır. Bugün dünden daha iyidir, yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı artık bir Türkiye markasıdır. Ancak bu yetmez; gövdeleri taşın altına koyup, profesyonel bir yaklaşım ama amatör ruhla Adana’yı bir dünya markası yapabiliriz.”

EN GÜZELİ SİYASİ VE TİCARİ KAYGI OLMAMASI

“Nisan’da Adana’da” sloganı ile özdeşleşen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nı özel ve güzel kılan önemli faktörlerden birinin de Türkiye’nin ilk ve tek sivil inisiyatifi olmasıdır” diyen Başkan Soner Çetin şöyle dedi:  Hangi siyasi görüşü taşıyor olursa olsun, hangi coğrafyanın insanı olursa olsun herkesin bu karnavalda yer almış olması çok önemlidir. Bu festival artık Adana’nın da değil, Türkiye’ye mal olan, yönü dünya olan bir festivaldir. En güzel tarafı hiçbir siyasi ve ticari kaygı duyulmamasıdır. Bu yönde herkesin çok dikkatli hareket etmesi de son derece anlamlıdır. Bir yıl sonrası için şimdiden çok acele etmeli, harekete geçmeli, el ele vermeliyiz. “