Düzenlenen kongreye Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen, Adana CHP İl Başkanı Gökhan Yağ ile Eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ve çok sayıda partili partisiz vatandaş katılıdı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yönetim adına Bahadır Odabaşı yaptı.

BİZLER BİRLİK OLACAĞIZ, BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ VE DİRİ OLACAĞIZ

Odabaşı, ‘‘Bizler yola çıkarken yaşanacak bir Türkiye, yaşanacak bir Çukurova, Esnaflarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, çiftçilerimizin ve emiklilerimizin sorunlarını sıfırlamak için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için bizler yola çıktık. Bizler Cumhuriyet Halk Partili olarak programlarımızla, kadrolarımızla bu göreve hazırız. Ülkeye milletin çok özlediği ekonomik refaha eşit ve adil haklar için iç ve dış barış onurlu duruş, birliği beraberliği getirmeye geliyoruz. Yeter ki bir olalım birlik olalım kuşku duymadan acaba demeden, üşenmeden yorulmadan, bölünmeden ve milletçe bir birimize tutunarak önünde durulmaz bir büyük güç olarak bu ülkeye gerçek bir millet iktidarını gösterelim. Önümüzde genel seçim var bizler bir olacağız, küsmeyeceğiz, darılmayacağız ve birlik içerisinde bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacağız bizler birlik olacağız, bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız’’ dedi.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen bir konuşma yaptı.

Türkmen, ‘‘Bu gün 5 İlçemizde Kongre var ama bakıyorum Adana’mızın tüm ağır topları buradalar, demek ki Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler ve partili vatandaşlar hepsi Ceyhan’a ayrı bir önem ve değer veriyor. İnanıyorum ki burada sonuç ne olursa olsun 1 Kasımda yapılacak olan seçimde partimizin iktidarda olması için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise, ‘‘Özellikle son zamanlarda artan terör olaylarını şiddetle kınıyorum diyerek şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum dedi. Çok önemli günlerden geçiyoruz maalesef 13 yıllık AKP anlayışının ülkemizi getirdiği nokta bu nokta. Ülkemiz Cumhuriyetimiz 13 yıllık AKP yönetiminin uygulamalarından kaynaklı duvara toslamış durumdayız. Dış politikada sınıfta kalmış durumdayız ekonomimiz malüm esnaf siftah yapamayacak duruma gelmiş. 13 yılda 11 defa eğitim sistemimiz değişti toplumsal kardeşlik ortada ülke kan gölüne dönmüş. Ülkemizin bir coğrafyasında ülkemiz pek etkili değil bu anlamda hukuk ayaklar altında hukuk üstünlüğünü göz önünde bulunduran savcılarımız hakimlerimiz maalesef görevlerinden alınıyorlar. Sürdürülebilir çalışmalarla her vatandaşımıza ulaşmamız gerek. Ülke yangın yerine dönmüş bu sürecide bu olumsuzluğu bu hırsızlığı da milletin iradesiyle al aşağı edeceğiz’’ dedi. 

ÜLKE KAN GÖLÜNE ÇEVRİLMİŞ

Ardından Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘‘Geçtiğimiz süreçte her gün gözümüzü açtığımızda şehit haberi duymaktan ne yapacağımızı şaşırır hale geldik. Çukurova’mız Osmaniye’si ile Adana’sı ile geçmişte bu kadar üst üste şehit haberi geldiğini hatırlamıyorum. Yeterki bu ülkede kan dursun, göz yaşı dursun dedik ama bakıyoruz ki 400 Milletvekili peşine düşmüşsünüz ülkeyi kan gölüne çevirmişsiniz. Önümüzdeki genel seçimlerde iktidarın kurulmaması için çaba sarf eden hem de ülkeyi tekrar kan gölüne çeviren bu kadar şehidimizin gelmesine yol açan iktidardan ve Cumhurbaşkanından hesap sorulacaktır ben buna kesinlikle yürekten inanıyorum’’ dedi.

Bu gün bu salona gelirken çok farklı beklenti içerisinde olduğunu belirten Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, ‘‘ Parti içi çekişmeler ve enerjisini partinin iç meselelerine harcıyan kitleler yüzünden bu tür sıkıntılar yaşamaya devam ediyoruz. Buradan Adana İl Örgütü olarak sizler şu sözü vereceğim, bizler göreve geldiğimiz günden bu yana parti içerisinde ihanet süreçleri işleten belirli bir makama aday olup adaylığı ile ilgili dilediğini bulamayıp farklı arayışlar içerisine giren delege olup başka partiye çalışan ve partiyi en üst noktada temsil edip başka partiye çalışan bu insanların Cumhuriyet Halk Patisinde barınmasına izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Konuşmaların ardından divan oluşturularak divan Başkanı Elif Doğan Türkmen olarak yönetildi. Başka aday olmadığı için delegeler oy kullanarak yeni İlçe Başkanını seçtiler.
Toplam Delege Sayısı 320 olup, kullanılan oy sayısı 239 oldu. 238 Geçerli oy sayısı ile Cumhuriyet Halk Partisinin Yeni İlçe Başkanı Kadir Aydar oldu.