Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüm örgütleri ve genel merkez yöneticileriyle Adana’da ‘Hayırlı’ çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adana’nın Ceyhan ilçesi Tuzlugöl mahallesinde ilçe örgütünün düzenlediği açık hava toplantısı mitinge dönüştü.
Binlerce Ceyhanlının katıldığı toplantıya eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz da katıldı.


“HİÇBİR KESİMDEN SABUL GÖRMEDİ”
Ceyhanlılara hitap eden Karayalçın, referandumdan hayırlı bir sonuç çıkacağına inandığını kaydetti. Adanalıların Cumhuriyetçi bir kimliğe sahip olduğunu ifade eden Karayalçın, anayasa paketinin halkın hiçbir kesiminde kabul görmediğini dile getirdi.


“TÜRKİYE İÇİN HAYIR”
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın dahi paketi savunamadığını, onun yerine her konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığını ifade eden Karayalçın, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, ülkesinin huzur, güven ve refah ortamına ilerlemesini isteyen her yurttaşın tercihini ‘Hayır’dan yana kullanması gerektiğini ve Türkiye’nin ‘tek bir kişiye’ teslim edilmesine gönlünün razı olmaması gerektiğini vurguladı.


AYDAR: “KORKMUYORUZ”
CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ise Ceyhanlıların sağduyusuna güvendiğini, alana toplanan kalabalığın da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Aydar, “Korkmuyoruz, ülkemizi seviyoruz ve referandumda hayırlı bir sonuç çıkması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.