Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediyesi’ne ait 90 dönümlük arsanın, Toplu Konut İdaresi’ne devrinin ardından 1. etap toplu konutların talep belirleme başvuru kayıtlarının bugün başlatmanın sevicini yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Alemdar Öztürk, TOKİ konutlarının bir önceki yerel yönetimin engellemesi nedeniyle Ceyhan’a getirilemediğinin altını çizerek ” Allah’a şükür Ak belediyecilik kadroları olarak uygun TOKİ için arsa ürettik, TOKİ’yi yapacağız dedik. Bu defa da 11 buçuk ay boyunca imar plan tadilatı konusunda Büyükşehir Belediyesi’nce bekletildik. Allah şükür, Sayın Milletvekilimiz Necdet Ünüvar başta olmak üzere Sayın Mehmet Şükrü Erdinç ve eski Milletvekilimiz Fatoş Gürkan’ın da desteğiyle bugün TOKİ konutlarını ilçemize kazandırmanın murtluluğunu yaşıyoruz. Sizlere hizmet etmeyi şeref bildik.” dedi

Alemdar Öztürk, şunları söyledi:
 “ Ceyhan Şehir Stadyumu’nun karşında kalan belediyemize ait 90 dönümlük arazinin TOKİ’ye devrini gerçekleştirdik. Alt ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı amaçlayan bu projenin ilk etabın talep belirleme başvuruları bugün başladı. En az 1000 konutluk ilk etap toplu konutlarımız 2+1 ve 3+1 şeklinde içersinde her türlü donatı alanının da bulunacağı güvenlikli bir site halinde olacaktır.” 

NECDET ÜNÜVAR: AK PARTİ HİZMETİN ADIDIR
Kayıt başvurusu öncesinde vatandaşlara hitap eden Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 8 yıldır çektiği TOKİ hasretini bitirmenin sevincini yaşadığını ifade ederek  “ 8 yıldır milletvekiliyim. Ceyhanlı hemşehrilerime verdiğim tüm hizmet sözlerini yerine getirdim. Ancak bir türlü TOKİ konutlarını ilçemize getiremedik. Çünkü önceki yerel yönetim zamanında TOKİ için uygun arsa üretmediler, üretmek istemedi. Bu yüzden TOKİ burada uygun arsa olmadığından konut üretemedi. Ama Allah’a şükür şimdiki Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk Bey, TOKİ için uygun arsa üretti ve hep birlikte bugün Ceyhan’a TOKİ konutlarını kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ak Parti demek; aş, iş, sıcak yuva, eğitim demektir, kısacası hizmetin adı demektir.” Diye konuştu.