CHP Adana İl Örgütünün programı dâhilinde Mart ayından Adana İlçelerinde halkla bir araya gelerek sorunları yerinde tespit eden CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut Sağılık Bakanının cevaplaması için Aladağ’da Hastane sorunu hakkında soru önergesi verdi.

 

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut’un Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması için verdiği soru önergesinde şunları söyledi.

 

Türkiye Büyük Millet Başkanlına ‘’Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Adana- Aladağ İlçesi şehir merkezine 80.km uzaklıkta,ilçe merkez nüfusu 17.000 köyleri ile birlikte toplam nüfus 23.50’dür. İlçedeki köylerin tamamı orman köyleriir. Aladağ İlçesi aynı zamanda dünyanın en zengin krom rezervine bölgesidir.

Bu Bilgiler bağlamında

Türkiye’nin en büyük illerimizden Adana İline bağlı Aladağ İlçesinde 11 yıllık iktidarınızda bir devlet hastanesi yapılmaması hükümetinizin uygulamakta olduğu sağlık politikasının bir gereğimidir?

Aladağ İlçesine hastane yapılmaması için bugüne kadar bakanlığınıza bağlı kuruluşlar tarafından ne gibi çalışmalar yapılmış ve hangi sebeplerden dolayı bu çalışmalar durdurulmuş tur? Bu şirin ilçemizden hangi haksız nedenlerle devlet hastanesi esirgenmiştir?

Hayırseverlerden medet umarak mı bugüne kadar Aladağ2a hastane yapmadınız?

MTA raporlarına göre dünyanın en fazla krom madeni rezervine sahip ve ülke ekonomisine çok büyük katkılarına rağmen böyle bir ilçeye bu güne kadar bir Devlet hastanesi yapılmaması sizce bir eksiklik değimlidir.?

2013 yatırım programınızda Aladağ ilçesi devlet hastanesi bulunmadığından dolayı ek programa almayı hiç değilse yıl içinde devlet hastanesi temelini atıp yöre halkını sevindirmeyi düşünüyor musunuz*