Seçim çalışmalarına merkez İlçe Seyhan’da devam eden Dr. Rıza Mete, önce parti örgütünü ziyaret ederek İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ile yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Daha sonra kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte İbiosman Caddesi’ne geçen Mete, aday adayı Güven Boğa’nın da katılımıyla esnaf ziyaretinde bulunarak yurttaşlara broşür dağıttı. Adana’nın en işlek caddelerinden Baraj Yolu’nuda baştan aşağı gezen CHP Milletvekili adayı Rıza Mete gördüğü ilgiden memnun kaldı.

ÜLKENİN KURTULUŞU EĞİTİMDEN GEÇER

Ülkenin kalkınmasının ve refaha kavuşmasının yolunun eğitimden geçtiğini kaydeden Mete, Eğitim İş Sendikası Adana 1 ve 2 nolu şubelerini de ziyaret ederek burada üyelerle sohbet etti.

AKP iktidarında eğitim sisteminin adeta yap boz şeklinde yok edildiğini ifade eden Mete, kendisinin bir köy ilkokulunda eğitim gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

“Bin bir köy ilkokulunda tek sınıfta 5’li eğitimin yapıldığı bir okuldan mezunum. Belki o gün fiziki koşullar kötüydü ama öyle bir öğretmenim vardı ki ismini bile andıkça duygulanırım. Çünkü bizim bilgiyle donanmamızı ve aydınlığın kitapların içinden eğitimden geçtiğini bize öğretti. Ben öyle bir öğretmenin eline düşmesen bugün hala köyümde bir yoksul ailenin bireyi olarak yaşamımı sürdürüyor olurdum. Dünyanın yapay zekayı konuştuğu günümüzde biz Türkiye’de hala eğitim sisteminin nasıl olmasını tartışıyoruz. Bunun tek nedeni AKP iktidarının gençlerimizin aydınlanmasını istememesidir. CHP iktidarıyla bu tartışmalara son verecek bilimsel laik eğitim sistemiyle, çocuklarımızın bilgiye ulaşmasını sağlayacağız.”