Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın ilçeleri ve kırsaldaki vatandaşlarla bir araya gelmeye, sorunlarını dinlemeye, çözüm yolu aramaya özen gösteriyor. Tümer, bu kapsamda Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçedeki köyleri adım adım gezdi. 
Ceyhan’a bağlı Mustafabeyli, Tatarlı, Çataklı, Burhanlı, Günlüce, Birkent, Eskikent, Yenikent ve Kösreli’de köylünün, çiftçinin sorunlarını dinleyen, vatandaşın huzurunda sorunları yetkililere ileten Tümer, referandumdan sonra tüm vatandaşlar için öncelikli olarak adalet arayışına girdiklerini vurguladı. Adil, özgür bir Türkiye özlemi için mücadele ettiklerini kaydeden Tümer, ekonomik ve sosyal sorunların adaletli bir yönetim anlayışıyla çözülebileceğini söyledi. 

TÜM SORUNLARI ANINDA YETKİLİLERE İLETTİ

Mustafabeyli’de köylülerin göçmen ekmeği ikram ettiği Tümer, vatandaşlara Atatürk rozeti taktı. Vatandaşların, yol, su, elektrik, mezarlık, yatılı bölge okulu ve çok programlı lisedeki yeni bölümlerin açılmamasından kaynaklı sorunlarıyla yakından ilgilenen Tümer, özellikle çiftçilerin, daha fazla üretim yapabilmek ve tarım ürünlerinin ithalatını asgari düzeye indirebilmek için destek beklediğini kaydetti.

MISIR ÜRETİCİSİ ZARARA UĞRAMASIN!

Mısır rutubet ölçüm cihazlarının kontrolsüzlüğünden kaynaklı ürünlerini satarken zarara uğradıklarını belirten çiftçilerin sorunlarına kayıtsız kalmayan Tümer, Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Adana Şube Müdürü’nü arayarak bu haksızlığın önüne geçilmesini istedi. Mısırda nem oranının yanlış ölçümü nedeniyle üreticinin bir ton mısırda 10 ila 20 lira arasında değişen oranlarda zarara uğradığını ifade eden, çiftçi ve köylünün artık rahat bir nefes almak istediğini kaydeden Tümer, yetkililere duyarlılık çağrısında bulundu.

“VATANDAŞIN DERDİ BİZİM DERDİMİZ”

Bazı köylerde taşımalı sistemin işlememesi nedeniyle öğrencilerin okullarına gitmekte zorlandığını, bölgedeki tek çok programlı lisede öğrencilere seçenek sunulmadığını ifade eden Tümer, gençlerin Adalet, Çocuk Gelişimi, Sağlık, Muhasebe, Denizcilik ve Aşçılık bölümlerinin açılmasını istediğini vurguladı
“Vatandaşın derdi bizim derdimiz” diyen Tümer, Günlüce köyü meydanındaki araziye dolan su birikintilerinde birkaç çocuğun boğulduğunu, köydeki yağmur suyu ve mezarlık sorunu için de yetkililerle görüşerek çözüm istedi.
Emek, hak, hukuk mücadelesine aralıksız devam edeceklerini, bu mücadeleye destek olan vatandaşlarla Türkiye’nin çağdaş geleceğine ışık tutacaklarını belirten Tümer, ‘Türkiye'de hukuk olsun, adalet olsun, özgürlük olsun’ diyenlerin aynı safta toplanması gerektiğini sözlerine ekledi.

KADİR AYDAR: “CEYHANLILAR BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK”

Ceyhan’da tüm vatandaşlarla sürekli bir araya geldiklerini, milletvekilleriyle birlikte sorunlara çözüm aradıklarını dile getiren CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ise referandumda sağduyulu hareket eden Ceyhanlıların ülkenin kötü gidişatını göz önüne alarak CHP kadrolarını Ceyhan’daki yerel yönetim seçimlerinde iktidara taşıyacağına inandığını belirtti.