CHP Adana Milletvekili adayı Av. Oya Tekin, Türkiye'nin tarımsal ürünlerde en zengin ilçelerinden Ceyhan'ın bu potansiyelinin, hükümetin bölgeye olan ilgisizliği nedeniyle  görmezden gelindiğine dikkat çekti.   

CHP Adana Milletvekili adayları Av. Oya Tekin, Burhanettin Bulut ve Prof. Dr. Onur Akpınar ile Ceyhan İlçe Başkanı Kadir aydar, kadın cve gençlik kolları başkan ve yöneticileri Ceyhan İlçesi’nin Körkuyu, Kurtkulağı, Kurtpınar, Narlık, Çevretepe, Doruk, Yellibelli ve Durhasandede Mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Ceyhan’da bulunduğu temaslarda, bölgenin geniş tarımsal zenginliğe sahip olduğunu hatırlatan Tekin, buğday, pamuk, mısır, soya, yer fıstığı, hurma, nar, karpuz, turunçgiller ve sebze üretimine ev sahipliği yapan ilçenin merkezi idareden yeterli desteği ve payı alamamasının sıkıntısını yaşadığını vurguladı.Tekin, dünyanın en verimli topraklarının boş bırakılamayacağını ifade ederek, CHP iktidarında çiftçiye gerekli desteğin sağlanacağını kaydetti,”Çukurova’da, Çukurovalı da üreticisi de kaderine terkedilemez.”dedi.

2007 yılından bu yana kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yatırıma açılamayan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ne de dikkat çeken Tekin, Ceyhan, Adana ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan ve petrokimya-sanayi ağırlıklı planlanan bölgenin daha fazla zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Bunların yanında, Yumurtalık ve Ceyhan’ın,  deniz ticaretinden elde edilen gelirlerinin iki ilçe halkına yansımadığına da değinen Tekin, bölgeye Deniz Ticaret Odası kurulması gerektiğini de kaydetti.