Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam 4. Olağan İlçe Kongresi’nde Celal Güven, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Birlik ve beraberlik mesajları veren İl Başkanı Ayhan Barut, kongrelerde kurullara seçilenlerin de seçilmeyenlerin de Cumhuriyet, demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelesinde yol arkadaşları olduğunu belirterek, “2019’da gerçekleştirilecek seçimlerde iktidara el ele, kol kola yürüyeceğiz” dedi. Doğrular Balo Salonu’nda dün gerçekleştirilen ilçe kongresi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“SARIÇAM’I CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

Divan Başkanlığını Selman Serttepe’nin yaptığı kongrede İlçe Başkanı Celal Güven yaptığı konuşmada iki yıllık  sürede ilçe yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. 16 Nisan referandumunda Sarıçam’dan yüzde 44 oranında Hayır çıktığını anımsatan Güven, 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam’ı CHP’li yapacaklarını söyledi.

“CHP’Yİ BÜYÜTÜP HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

İl Başkanı Ayhan Barut kongrelerin parti örgütlerindeki dinamizmi artıran süreçler olduğunun altını çizerek, kongrelerde kurullara seçilecek partililere başarı diledi. Barut, “Önümüzde geri dönüşü olmayan bir yol var ve bu yolda başarılı olmak zorundayız. Bu mücadele var olma mücadelesidir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak için, çağdaş bir medeniyet yaratmak, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için bu sorumluluğa sahibiz. Kongre süreçlerinde delege seçilen de seçilmeyen de, ilçe yönetimlerine seçilen de aday olup seçilemeyen de, 2019 seçimlerinde aday olan da olmayan da partilimizdir, yol arkadaşımızdır. Bu mücadele tek başına yürütülemeyecek kadar büyük ve önemli bir mücadeledir. Küçük olsun benim olsun değil, Büyük olsun hepimizin olsun anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni büyütecek ve hep birlikte kazanacağız” dedi.

“PARTİMİZE, KENDİMİZE VE ÖRGÜTLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Sarıçam’ın Adana’nın gelişmeye en açık ilçesi konumunda olduğuna dikkati çeken Barut, “Referandumunda yüzde 44.31 oranında HAYIR oyunun çıkması, Sarıçam’ı kazanma potansiyelimiz için önemli bir gösterge durumunda. Adana İl Örgütü olarak partimize, örgütlerimize ve kendimize güveniyoruz. Sarıçam’ı hep birlikte CHP’li yapacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak yurttaşlarımızla buluşup,  partimizin politikalarını, sosyal demokrat belediyeciliği anlatarak başaracağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İTİBARI HİÇ BU KADAR DÜŞMEMİŞTİ”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Barut, 15 yılık AKP iktidarı döneminde izlenen politikalarla Türkiye, çağdaş bir medeniyet olma hedefinden her geçen gün uzaklaştığını kaydetti. Barut, AKP politikaları nedeniyle Türkiye’nin itibarının Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar düşmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Şaibeli 16 Nisan referandumuyla tek adamlık rejimine geçildi ve Cumhuriyet karşıtlığı, Cumhuriyet, Atatürk, demokrasi düşmanlığına evrildi. Bu nedenle önümüzdeki 2019 seçimleri ülkemizin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor. 2019’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerini kazanmamız, Cumhuriyetimizin varlığı ve parlamenter demokrasiye dönüş açısından yaşamsal öneme sahip. Referandum sonucu 2019’da başkanlık seçimini kazanmaya en yakın partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu gerçeğini de ortaya koyuyor. Hayır bloğunu korumak, bu bloğu genişletmek ve seçimin ikinci tura kalmasını sağlamak, seçim sonucunun Cumhuriyetten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tercihten yana olmasını sağlayacaktır.”

CHP’NİN ADANA’DA 2019 HEDEFLERİ

2019’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Adana İl örgütü olarak hedeflerinin milletvekili sayımızı en az 6-7’ye, yerel seçimlerde 3 olan ilçe belediyesi sayısını da  en az 7-8’e çıkarmak olduğunu dile getiren Barut, “Büyükşehir Belediyesi’ni de CHP’li yapacağız. Gün ayrışma, kutuplaşma, kişisel hesap günü değil, birleşme, bütünleşme, çalışma ve büyüme günüdür. Çocuklarımızın yarınları, Cumhuriyetimizin geleceği, Parlamenter demokrasinin yeniden tesisi, yaşanabilir bir Adana’yı inşa edebilmek için birliğe, beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

CELAL GÜVEN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Faaliyet ve hesap raporlarının ibra edilmesinin ardından blok listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Celal Güven’in ve Av. İsmail Korkmaz’ın listeleri yarıştı.  201 delegenin oy kullandığı ve 1 oyun geçersiz sayıldığı kongrede mevcut başkan Celal Güven 131 oy alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Av. İsmail Korkmaz’ın listesi ise 69 oy aldı.

İl Başkanı Ayhan Barut, “Yeniden göreve seçilen ilçe başkanımız ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

Güven’in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Bayram Dardağan, Hasan Doğan, Dilek Durmuş, Ramazan Ercan, Veli Eres, Erdoğan Gökçü, Gülizar Kütük, Duran Mantaşoğlu, Fatma Mengeçin, Azize Öğüt, Ahmet Reisoğlu, Veli Tilki, Mehmet Uslu, Fatih Yılmaz, Göksen Yılmaz, Ziya Yiğit