CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, uyuşturucu ve madde bağımlılığını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, son yıllarda halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden uyuşturucu maddelerin kullanımının yaygınlaştığını ve madde bağımlılığına yönelik ölümlerin arttığını kaydetti.
UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 10’A DÜŞTÜ
Düşük eğitim seviyesi, işsizlik, borçlanma, göç ve şiddetin madde kullanımını tetikleyen faktörler arasında yer aldığını söyleyen Bulut, uyuşturucu kullanma yaşının 10’a kadar düştüğü ülkemizde bonzai gibi sentetik uyuşturucuların ucuz ve kolay ulaşılabilir olmasının kullanımı yaygınlaştırdığını bildirdi. 
SENTETİK UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLERDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç ile Mücadele Dairesinin 2017 yılında yayımladığı raporda yer alan verilere göre Türkiye’nin sentetik uyuşturucu kullanımı sonucunda yaşanan ölümlerde Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığını belirten Bulut, “Resmi rakamlara göre de son 10 yılda uyuşturucu madde bağlantılı suçlardan dolayı ceza infaz kurumlarında bulunanların sayısı yüzde 410 artmıştır” dedi.
KAÇ ÖLÜM YAŞANDI?
CHP’li Bulut, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 
-Son 10 yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere Adana’da ve ülkemiz genelinde uyuşturucuya bağlı kaç ölüm yaşanmıştır? Ayrı ayrı gösterilmek üzere bu ölümlere hangi maddeler neden olmuştur?
ADANA’DA ALINAN ÖNLEMLER NELER?
-Adana'daki uyuşturucu kullanımı, alımı ve satımıyla ilgili son on yıllık istatistiki veriler nedir? 
-Adana’da uyuşturucu kullanımının ve satışının önüne geçmek için alınan önlemler nelerdir?

KAÇ KİŞİ TEDAVİ GÖRDÜ?
-Madde bağımlılığı nedeniyle Adana ve ülke genelinde ayakta ve yatarak son 10 yılda kaç kişi tedavi görmüştür? 
-Ülke genelinde ve Adana’da ÇEMATEM ve AMATEM’lerde tedavi gören madde bağımlılarının yaş aralığına göre dağılımı nedir?