CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Genel Merkez tarafından görevlendirildiği Niğde’de sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi. Bulut, CHP Niğde İl Başkanı Adem Erhan ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil’i ziyaret etti. Bulut, krizin esnaf ve vatandaşa etkilerini dinledi, çözüm önerilerini anlattı.
RAPOR HAZIRLADI
Niğde’deki ekonomik krizin etkilerini rapor haline getirerek Genel Merkez’e sunan Bulut, ekonomik kriz ile birlikte Niğde’de istisnasız her esnaf, çiftçi ve üreticinin bir darboğazın içerisine girdiğini bildirdi. Niğde’ye Devlet tarafından ciddi bir yatırımın olmadığını, uzun zamandır talep edilen bölgesel havalimanı yapılmadığını kaydeden Bulut,  “Mevcut krizin en büyük etkisi döviz kurundaki oynaklık, yaratılan belirsizlikler nedeniyle esnaf ve sanayicinin önünü görememesinden kaynaklı. Yüzde 40’a varan yıllık kredi maliyetleri, yüksek faizler nedeniyle işletmeler kredi alamıyor. Piyasa faizlerinin çok yükselmesi nedeniyle esnaf çektiği krediyi ödeyemiyor” dedi.  
VERGİ ADALETSİZLİĞİ
Küçük esnafa faizsiz kredi desteği sağlanması, SSK işçi piriminin düşürülmesi gerektiğini kaydeden Bulut şöyle devam etti:
Kredisini ödeyemeyen, kredi dahi çekemeyen esnaf can çekişiyor. İşsizlik had safhada.  Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmeli, vergi adaletsizliği sistemine son verilmeli; esnafın basit usulde vergilendirilmeli. Yüzde 25 stopaj ve kiralar esnafı maddi olarak zor durumda bırakıyor. Stopaj oranları düşürülmeli, üreticinin önünü açmak için özellikle stratejik olan tarım ürünlerine destek verilmeli.  
ÇİFTÇİ ÜRETEMİYOR
Tarımsal girdilerin yüksek olmasının çiftçiyi üretimden uzaklaştırdığını kaydeden Bulut, “ Çiftçi, mazot kadar tarımsal sulamada elektrik fiyatlarından da şikâyetçi. Tarımda girdi fiyatlarının düşürülmesi, üreticiyi toprağa bağlayacak göçü de engelleyecektir. Ayrıca çiftçinin gelecek sene ekeceği tohumu alacak gücü dahi yok. Bütün masraflarını kredi yoluyla karşılamaya çalışan çiftçi, ürünün para etmemesinden dolayı kredisini ödeyemiyor. Bunun sonucunda da tarımdan koparak büyükşehirlere göç ediyor. Gelecekte toprağı ekecek kimse kalmayacak” dedi.